Menu

Middenmoot in zicht voor zaterdagelftal

De zaterdagamateurs van Ajax hebben nadrukkelijk de weg omhoog ingeslagen. Tegen Heerjansdam boekte Ajax zijn derde overwinning in successie: 3-0.

. Dat zag er in de eerste helft nog niet direct naar uit. Weliswaar had Ajax een overwicht en was Heerjansdam zelden gevaarlijk, maar door de straffe wind en de regen leed Ajax veel balverlies geleden. Met name Raymond Homoet zag zijn uittrappen in de meeste gevallen over de zijlijn vliegen.

Opnieuw werd er door Ajax echter hard gewerkt voor een goed resultaat en dat leidde nog voor rust tot de verdiende openingstreffer. Een verre voorzet van de linkerkant werd door Said Saidi Amor goed onder controle gebracht en vervolgens op doel geschoten. Daar dook Arthur Vinkenoog verrassend voor de keeper op en hij kopte de bal in het doel: 1-0. Bijna had Michel Pirovano nog voor de rust de stand verdubbeld, maar zijn verrassende inzet kwam via de paal in handen van de Heerjansdam-doelman terecht.

In de tweede helft was het spel van Ajax aanzienlijk beter en Heerjansdam werd dan ook volledig overlopen. Ajax had zelfs kansen op een monsterscore, maar was in de afwerking nogal eens te gehaast. Saidi Amor zorgde wel voor 2-0 na goed voorbereidend werk van Roy Collé. Demi Demirtas bepaalde de eindstand tenslotte op 3-0, toen hij op het middenveld een breedtepass van Heerjansdam onderschepte en vrij op doel mocht afgaan. Bij het ingaan van de winterstop heeft Ajax daarmee weer volop uitzicht gekregen op een plaats in de middenmoot van de hoofdklasse B.