Menu

Mido betuigt Ajax spijt

In een gesprek met Ajax-technisch directeur Leo Beenhakker en coach Ronald Koeman heeft Mido spijt betuigd voor de uitspraken die hij afgelopen vrijdag deed voor de lokale Amsterdamse zender AT5. Tegenover Beenhakker en Koeman betitelde Mido zijn uitspraken als 'ondoordacht' en 'onverantwoord'. ,,We hebben het uitgesproken en woensdag begint hij onder normale condities weer bij de A-selectie", aldus Beenhakker.

,,We hebben Mido duidelijk gemaakt dat het zo niet werkt in de voetballerij," vertelde Beenhakker zondagochtend. ,,Dat zijn niet alleen regels bij Ajax, maar dat is ook zo in Italiƫ, Engeland of waar dan ook. Dat heeft hij duidelijk begrepen, hoop ik. Het werd ook geen confrontatie. We moeten het ook niet overdrijven. Die jongen is 19 jaar, hij heeft zijn excuses aangeboden. Dus het is klaar".

Voor de training van zondagochtend heeft Mido zijn excuses aangeboden aan de
voltallige selectie van Ajax.

Mido heeft bij Beenhakker en Koeman aangegeven dat de wens om tijdens de winterstop Ajax te willen verlaten, werd ingegeven door een vlaag van grote sportieve teleurstelling. De Egyptische spits van Ajax was alleszins van plan zich te revancheren voor zijn matige optreden in de uitwedstrijd tegen FC Groningen. In dat duel haalde Ronald Koeman Mido na een half uur naar de kant. Voor de wedstrijd tegen FC Zwolle koos Koeman in de basisopstelling voor Zlatan. Dat duel werd gisteravond door Ajax met 2-0 gewonnen

Ajax heeft Mido voor zijn gedrag een boete opgelegd. Over de hoogte van de boete doet Ajax geen mededelingen.

Ronald Koeman zal voor het eerste duel in de Champions League, dat Ajax komende dinsdag in eigen huis afwerkt tegen Olympique Lyonnais, geen gebruik maken van de diensten van Mido. Morgenavond speelt hij met Jong Ajax mee tegen Jong Vitesse. Komende woensdag zal Mido zich weer bij de A-selectie van Ajax voegen.