Menu

Mido: ''Ik had meer kunnen scoren''

Voor het eerst stelde trainer Co Adriaanse Mido op als spits, samen met Zlatan. De Egyptenaar bedankte de trainer daar op gepaste wijze voor door twee keer te scoren. ,,Ik ben erg blij met het doelpunt, maar ik had er meer kunnen maken."

Voor Mido was de eerste Ajax-goal een geschenk uit de hemel: ,,Ik ben er erg blij mee. Als ik bij een nieuwe club speel, dan heb ik altijd veel moeite om die eerste te scoren."

,,Ik speelde hier altijd linksbuiten. Dat is niet mijn favoriete positie, maar ik deed mijn best zo goed mogelijk te spelen. Als spits ben ik beter. Vandaag ging het echter nog niet zo heel goed. Het eerste doelpunt kon ik maken na een goede actie van Zlatan en de tweede door een mooi schot van Chivu. Ik had er meer kunnen maken, maar het is lang geleden dat ik als spits stond opgesteld. Dus moet ik nog wennen."

Tevreden was Mido over de samenwerking met Zlatan: ,,Het ging goed tussen mij en Zlatan, maar het kan nog beter. We leden nog veel te veel balverlies."

Ook Zlatan ging met een tevreden gevoel over zijn nieuwe partner in de spits huiswaarts: ,,Mido is vooral belangrijk in de lucht. Hij is ook meer een afmaker dan ik. We moeten nog wel wennen aan elkaar."

Beide spelers kregen overigens last van een zelfde blessure. Een knietje in het bovenbeen. ,,Maar dat is meestal na een dag weer over", stelde Mido gerust.

Andy van der Meyde keerde voor het eerst sinds lange tijd terug in de basis. Al stond hij niet tegen de zijlijn geplakt, maar moest hij meer van het middenveld af komen: ,,Ik vond dat wel prettig. Nu kwam ik meer in balbezit en kon ik vanaf daar acties maken. Ik heb niet elke keer een man in mijn nek hangen, waardoor ik meer tijd kreeg. Wel moet het conditioneel beter. Maar op zich ging het goed. We stichtten veel gevaar. Het resultaat zag je na 25 minuten. Bij 3-0 was het einde verhaal."

De Arnhemmer blikte alvast even vooruit naar komende zondag: ,,Vorig seizoen gaven we de wedstrijd in Groningen dom weg. Daar hebben we het echt laten liggen. Dat moet nu anders."