Menu

Mido naar Egypte

Mido zal tot begin april in Egypte verblijven. Dat een overgang van de Egyptische aanvaller naar Celta de Vigo definitief van de baan is, wordt door technisch directeur Leo Beenhakker bestreden. ,,We hebben geen bericht gehad van de FIFA of de KNVB. Dus het is nu te voorbarig om te zeggen dat het niet doorgaat", reageerde Beenhakker.

Mido werd na de Champions-Leaguewedstrijd tegen Arsenal uit de selectie gezet. Dat terwijl hij net voor het duel weer bij de groep was gehaald. Uitlatingen in de media schoten trainer Ronald Koeman echter in het verkeerde keelgat en na een gesprek met Beenhakker werd besloten de aanvaller tot het einde van het seizoen buiten de selectie te laten.

De Egyptenaar kreeg even de tijd om in Egypte bij te tanken. Deze vrijdag meldde hij zich bij de technisch directeur. Beenhakker: ,,Mido gaat nu veertien dagen in trainingskamp met de Egyptische ploeg, waarmee hij op 19 en 29 maart interlands speelt. Op 1 april is hij bij de verkiezing van Afrikaans speler van het jaar, waarvoor hij genomineerd is. Dan is het afwachten hoe de situatie met Celta de Vigo is en daarna zoeken we met elkaar verder naar een oplossing. Het trainen bij de beloften is echter geen optie. Over het waarom wil ik niet verder uitweiden."