Menu

Mido traint volop mee in Hoenderloo

Van de dijbeenblessure die Mido eerder deze week opliep tijdens de training was woensdagochtend in Hoenderloo niets meer te merken. De Egyptenaar ging voluit in de ochtendtraining bij hotel Residence Victoria, waar Ajax zich voorbereidt op het duel van donderdagavond tegen Apollon Limassol.

,,Wat een plezier hebben die spelers", verbaasde een vrouwelijke congresganger zich langs het veld. De zakenmensen kwamen net als vorige week tijdens hun pauze even naar de training van Ajax kijken.

Zij zagen inderdaad lachende voetballers, die diverse varianten op het ouderwetse tikkertje speelden. Wie de rechtervoet op de bal plantte, was vrij. Een paar minuten later moest de bal tussen de voeten worden geklemd voor een onschendbare status en weer een spelletje later moest je springen met de bal tussen de benen om niet getikt te mogen worden.

De spelers waren met minder dan vorige week. Pique, Van der Meyde en O'Brien zouden 's avonds bij Jong Ajax meedoen, maar aangezien de wedstrijd waarschijnlijk vanwege het slechte weer is afgelast, zullen de drie al 's middags naar de prachtige bosrijke Veluwe afreizen met assistent-trainer Leo van Veen.

Wel onder de vijftien Hoenderloo-gangers was Maarten Stekelenburg, de jonge keeper. ,,Natuurlijk is het wel anders dan met Bogdan", zei Adriaanse. ,,Maar het gaat goed. We hebben er ook weer wat lengte bij." Maandag meldt Joey Didulica zich in Amsterdam. De Australische keeper was uitgeleend aan filiaal GBA. Adriaanse,,Joey mag alleen nog niet in Europese wedstrijden meespelen, want hij staat niet op de lijst. Na de winter mogen we weer een nieuwe lijst indienen bij de UEFA. Maar dan moeten we wel nog de eerste ronden overleven."

Trainer Co Adriaanse heeft de opstelling al volledig in het hoofd. Die laat hij natuurlijk niet los. ,,De spelers weten het zelf nog niet. Maar het zou natuurlijk kunnen dat we met meer aanvallende accenten spelen als tegen AZ", lichtte Adriaanse een tipje van de sluier op.

Bij de training liet hij afwisselend Trabelsi, Wamberto en Mido uitwaaieren naar de zijkant. Yakubu kreeg speciale aandacht om de ballen goed aan te spelen, dus in de ruimte waar Trabelsi dan in kon duiken. Aan Maxwell de taak de voorzet eruit te halen.

Van Apollon Limassol is Adriaanse deze week niet wijzer geworden dan hij al was. ,,Ik weet dat ze met twee spitsen spelen en een erachter. Maar of ze zo morgen ook gaan spelen weet ik niet. Ik ga ook niet iemand naar de training van Apollon sturen. De informatie die je daar opdoet, kan snel weer achterhaald zijn. Of ze hebben door dat iemand van Ajax kijkt en dan doen ze iets anders dan ze voor de wedstrijd hebben bedacht. Nee hoor, ik weet genoeg van ze en we gaan uit van onze eigen kracht."

Woensdagavond traint Ajax nog om 20.30 uur in Hoenderloo. ,,Dat is voor het biologisch ritme", legt Adriaanse uit. ,,Dan kan het lichaam wennen aan de tijd, want donderdagavond is het precies zo laat als we beginnen tegen Apollon Limassol. Ook kunnen de spelers aan het licht wennen."

Donderdagochtend wordt er nog een maal licht getraind en dan moeten de mannen aan de bak tegen Apollon Limassol.