Menu

Mido uit A-selectie Ajax gezet

Technisch directeur Leo Beenhakker en Ajax-coach Ronald Koeman hebben Ahmed 'Mido' Hossam voor de rest van het seizoen teruggezet naar de selectie van Jong Ajax. Beenhakker en Koeman hebben de beslissing genomen naar aanleiding van uitlatingen die Mido in diverse media heeft gedaan na afloop van de UEFA Champions Leaguewedstrijd van afgelopen woensdag tegen Arsenal FC.

Op 20 februari zette Ronald Koeman de Egyptische aanvaller ook al buiten de selectie. Daar lagen toen disciplinaire redenen aan ten grondslag. Koeman haalde afgelopen dinsdag na een gesprek met Mido waarbij ook een vertegenwoordiging van de A-selectie van Ajax aanwezig was Mido terug bij de selectie. Zeven minuten voor tijd kwam Mido tegen Arsenal binnen de lijnen als vervanger van Zlatan Ibrahimovic.

Leo Beenhakker heeft Mido voorlopig op non-actief gezet. Mido keert met toestemming van Ajax voor een week terug naar Egypte.

Mido kwam in de zomer van 2001 via het Belgische KAA Gent bij Ajax. Hij speelde tot nog toe 57 officiële wedstrijden voor Ajax en scoorde daarin 23 keer. Dit seizoen maakte Mido 9 doelpunten in 16 duels in de Holland Casino Eredivisie. Daarmee voert hij de topscorerlijst van Ajax aan.

Ajax speelt zondagmiddag in de Amsterdam ArenA om 14.30 uur tegen Vitesse. In de aanloop naar dat duel zullen Ronald Koeman en Leo Beenhakker zich onthouden van ieder commentaar.