Menu

Mido uitgeschakeld in Afrika Cup

Ajacied Mido is er met Egypte niet in geslaagd de halve finale van de Afrika Cup te bereiken. In een gezapige wedstrijd won Kameroen met 1-0. Dat was al de derde keer dit toernooi dat Kameroen aan een doelpunt genoeg had om een duel winnend af te sluiten.

Mido moest zeventig minuten lang spelen vanaf de linkshalf-positie. Dat hem dat niet beviel, straalde van zijn lichaamshouding af. Pas in de laatste 20 minuten mocht hij oprukken naar de spits.

Dat hij zich daar wel op zijn gemak voelde, bleek uit de dadendrang die hij etaleerde. Mido was sterk in de lucht, kopte een keer richting doel; maar die bal ging ver naast. Tegen het einde van de wedstrijd kopte hij goed terug, maar zijn medespeler benutte de ontstane kans niet.

Door de nederlaag zijn alle bij Ajax actieve Afrikanen, die speelden tijdens het Afrikaanse kampioenschap, uitgeschakeld. Trabelsi speelde donderdag al zijn laatste wedstrijd met Tunesië. Nog wel in toernooi zit Tijjani Babangida, de aan Vitesse verhuurde Ajacied. Hij speelt met Nigeria de halve finale tegen Senegal.