Menu

Mido ziek, Van der Gun geblesseerd

Cedric van der Gun is vanavond niet inzetbaar voor de wedstrijd tegen Celtic. De Hagenaar raakte gisteravond tijdens de training geblesseerd. Donderdag gaat Van der Gun naar het ziekenhuis waar een foto van zijn linkerknie wordt gemaakt. Hoe lang het herstel van Van der Gun gaat duren is niet bekend. De aanvaller is de tiende Ajacied die geblesseerd is geraakt in dit nog zo prille voetbalseizoen.

Ajax trainde dinsdagavond in het stadion van Celtic, maar bij de formatie van Co Adriaanse ontbrak Mido. De ochtendtraining kon hij wel meemaken, maar de avondtraining ging aan hem voorbij. De griep speelde hem weer parten.

Johnny Heitinga loopt bijna stoicijns langs de doedelzakspeler. Of hij het dagelijks meemaakt. De doedelzakspeler bevond zich voor het stadion van Celtic en stond daar speciaal om de Ajacieden het Schotse sfeertje op te laten snuiven.

Van der Gun draaide tijdens een partij weg en liep daarbij een knieblessure op. Al vrij snel werd duidelijk dat hij niet zou kunnen spelen tegen Celtic. Donderdag wordt de knie in Amsterdam verder onderzocht.