Menu

Mido-voetbalschool opgericht in Caïro

Als het aan Mido ligt, zijn er over een aantal jaren veel meer Eygptische voetballers in Europa actief dan vandaag de dag. Daartoe heeft hij zijn naam gegeven aan een nieuwe voetbalschool in Caïro, waar zijn vader Hosam Wasfy de organisatorische touwtjes in handen heeft. ,,Dit is de enige manier waarop ik iets kan doen voor het Egyptische voetbal", vertelt Mido aan Ajax.nl.

De voetbalschool is nu ongeveer een maand bezig en al zeventig jongens in de leeftijd van zes tot zestien jaar zijn goed genoeg bevonden om de trainingen te volgen aan de Mido Youth Football Academy, '... where the stars of tomorrow are born', aldus de slogan. ,,Dat vind ik best veel voor een eerste maand. Deze school is goed voor het Egyptische voetbal", denkt Mido zelf. ,,Op de academy leren kinderen omgaan met professioneel voetbal en krijgen ze training van goede trainers."

Iedereen kan aankloppen bij de voetbalschool. ,,Dan worden er tests gedaan en wie goed genoeg is, wordt aangenomen. Ze spelen in Ajax-shirts. Dit is voor mij de enige manier om te helpen. Mijn vader organiseert alles. Nu trainen de voetballertjes alleen nog, straks gaan ze oefenwedstrijden spelen tegen allerlei clubs uit Egypte. We weten nog niet hoe het in de toekomst zal gaan, maar de bedoeling is dat er later ook vriendschappelijke wedstrijden komen tegen Europese clubs. Ze zijn nog erg jong. Wij willen ze klaarstomen voor de voetbalwereld."

Zelf is Mido nog niet gaan kijken naar zijn vaders werk. Het seizoen is hier in Nederland tenslotte net begonnen. ,,Maar in december ga ik naar Caïro en zal ik kijken hoe ik verder kan helpen. De school is nu nog klein maar wie weet hoe groot het over een jaar is."

Wie meer wil weten van Mido moet maar eens kijken op www.mido-online.com . Een zeer complete Mido-site.