Menu
Mijatovic bezoekt ‘heilige’ ArenA

Mijatovic bezoekt ‘heilige’ ArenA

Predrag Mijatovic was woensdagmiddag op bezoek in de ArenA, het stadion waar hij tien jaar geleden Real Madrid hielp aan de overwinning in de Champions League.

Wees gerust! Predrag Mijatovic pakte woensdag niet het vliegtuig richting Amsterdam met een vet contract voor John Heitinga of Klaas Jan Huntelaar. De huidig technisch directeur van Real Madrid kwam naar de ArenA met de Spaanse tak van Canal+ voor een reportage over de finale van de Champions League van 1998.

De Amsterdam ArenA was op 20 mei 1998 het decor van de eindstrijd van de Champions League. De finale ging tussen Real Madrid en Juventus. Bij het Nederlandse publiek ging de aandacht vooral uit naar de confrontatie tussen Clarence Seedorf (Real Madrid) en Edgar Davids (Juventus), maar het was Mijatovic die die avond geschiedenis schreef. Hij reageerde in de 67ste minuut alert toen de bal na een afgeketst schot van Roberto Carlos voor zijn voeten belandde. Met een prachtige beweging passeerde hij Juve-keeper Angelo Peruzzi en schoot hij met links binnen: 1-0. Het bleef bij die treffer en zo veroverde Madrid voor de zevende maal de belangrijkste Europese prijs voor clubteams.

Predrag Mijatovic weet nog precies hoe hij scoorde in de ArenA. Predrag Mijatovic weet nog precies hoe hij scoorde in de ArenA.

Met het Spaanse Canal+ blikte hij uitgebreid terug op die historische avond. Op het veld van de ArenA liet hij, dit keer in maatpak gestoken, nog één keer zien hoe hij toen scoorde. De looplijnen, de situatie op het veld, de tegenstanders: alles rakelde hij eenvoudig op uit zijn geheugen. ,,Op deze plek heb ik het belangrijkste doelpunt uit mijn leven gemaakt”, zei de Serviër na afloop van de ruim twee uur durende opnames. ,,Dit is echt heilige grond.”

Ajax TV maakte een reportage over het bezoek van Mijatovic aan de ArenA.
Het item is donderdag te zien op de website van Ajax TV >>

Predrag Mijatovic staat op het punt om het 'belangrijkste doelpunt in zijn leven' te maken. Met zijn treffer tegen Juventus hielp de Serviër Real Madrid in 1998 aan de zege in de Champions League en daarmee aan een nieuwe Europa Cup. Predrag Mijatovic staat op het punt om het 'belangrijkste doelpunt in zijn leven' te maken. Met zijn treffer tegen Juventus hielp de Serviër Real Madrid in 1998 aan de zege in de Champions League en daarmee aan een nieuwe Europa Cup.
De spelers van Real Madrid vieren hun feestje in de Amsterdam ArenA. Rechts Mijatovic. Clarence Seedorf 'verschuilt' zich links achter de vers veroverde beker. De spelers van Real Madrid vieren hun feestje in de Amsterdam ArenA. Rechts Mijatovic. Clarence Seedorf 'verschuilt' zich links achter de vers veroverde beker.