Menu
'Mijn 23e levensjaar moet wel geweldig worden'

'Mijn 23e levensjaar moet wel geweldig worden'

Iedere week schrijft een speler of speelster van Ajax een blog voor Ajax.nl. Davy Klaassen, Joël Veltman, Vaclav Cerny en Merel van Dongen wisselen elkaar telkens af. Ditmaal is het de beurt aan Merel van Dongen.

Het is vandaag 23 februari, tijd voor een nieuwe blog. Ik ben blij dat ik vandaag mag schrijven, want 23 is mijn lievelingsgetal. Het getal komt bijvoorbeeld terug in mijn social media- kanalen. Zo is merel23 mijn Instagram-naam en in het casino zou ik alles op #23 zetten. Bij het kiezen van een getal onder de 10 ga ik altijd voor 2 of 3 en als ik een lot koop, kies ik een eindcijfer 2 of 3. In de tijd dat ik in Amerika speelde had ik twee of drie jaar rugnummer 23. Bij Ajax wilde ik dat ook, maar die rol is weggelegd voor Inessa Kaagman, eentje die ze overigens met verve vervult.

Waarom 23 hoor ik je denken?
Dat is niet heel gek. In een gezin en huishouden waarin er dagelijks over voetbal of basketbal werd gesproken, ging het vaak over onze twee helden: Rafaël van der Vaart en Michael Jordan. Beiden (bijna) altijd spelend met rugnummer 23 en daarom werd het ook mijn lievelingsnummer. Het fenomenale en onvergetelijke “omhaalhakje” van Van der Vaart tegen Feyenoord was overigens niet voor niets in het jaar...2(00)3. Overigens was ook mijn oudste zus Tessel groot fan van Rafaël van der Vaart en Michael Jordan, want ze vernoemde haar twee goudvissen naar hen. Het is maar goed dat de echte Rafaël en Michael niet door haar verzorgd hoefden te worden, want dan hadden ze vast minder vaak gescoord.

Een geweldig levensjaar
Ik ben 11 februari jarig geweest en je raadt het al: ik ben 23 geworden. Het belooft dus een geweldig levensjaar te worden! Dat komt goed uit, want er valt zoveel te halen dit jaar! Volgende week begint het olympisch kwalificatietoernooi voor het Nederlands elftal. We spelen drie ontzettend belangrijke wedstrijden tegen Zwitserland, Noorwegen, en Zweden. Er is maar plek voor één van deze vier landen in Rio, dus het zal ontzettend spannend worden.

Op 2, 5, en 9 maart kun je ons zien spelen in 070 (Den Haag) of in 010 (Rotterdam). Ook met Ajax zijn we op de goede weg. We staan eerste met vier punten voorsprong op onze grootste concurrenten FC Twente en PSV. Toch is het nog erg vroeg om te denken aan een kampioenschap. Het geeft wel vertrouwen dat we blijven winnen. We zullen na het olympisch kwalificatietoernooi met Ajax ook een hele spannende periode ingaan, waarin we twee keer tegen Twente (13 en 18 maart) en later tegen PSV spelen (25 maart). 

In één maand tijd komt er dus veel samen. Het zijn de wedstrijden waarvoor je als topsporter leeft. Kippenvel, de snijdende spanning, de ambiance en het spelen voor de resultaten, daar doen we het allemaal voor.

Het is een ideale periode om wedstrijden van ons bij te wonen. Genoeg keus in ieder geval! Dat kan bij het Nederlands elftal: in Den Haag (2 maart) of in Rotterdam (5 en 9 maart). Of juist met Ajax. We spelen voor de beker in Enschede (13 maart) en voor de competitie in Amsterdam (18 maart) en Eindhoven (25 maart). De wedstrijden zijn allemaal belangrijk en leuk om te zien. Tot de volgende blog, met als het goed is veel goed nieuws. Dan ga ik nu 23 schaapjes tellen!

Tekst en beeld: Ajax.nl