Menu

Milaan lacht Ajax toe

De Milanezen, het Italiaanse weer en de grote brede straten rond de Via Macaccio lachten de Ajacieden toe op dinsdagochtend. Het was tijd voor de traditionele wandeling rond het hotelblok. Al ver voor elven meldden de eerste Ajacieden zich op de trap in het hotel. Om elf uur liep iedereen de straat op.

Al bij de eerste keuzemogelijkheid links of rechts ging het mis. Ruud Krol en Tomás Galásek waren rechtsaf gegaan, de anderen links. Snel voegden de trainer en de Tsjech zich weer bij de anderen. Ook in Italië bleven de mensen staan om de Ajacieden bewonderend gade te slaan. Het olijke trio Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart en Victor Sikora liep al snel voorop en bleef daar de hele wandeling.

Na vele hoeken te hebben omgeslagen kwamen de Amsterdammers bij een klein café met terras. Daar streek het hele gezelschap neer voor een kopje koffie of thee, cola of gewoon water. Sikora, Sneijder en Van der Vaart haalden de kaarten tevoorschijn en speelden een spelletje zwikken.

Nadat iedereen de consumptie had genuttigd ging het gezelschap verder. De eigenaar van het café was zo trots dat Ajax te gast was dat hij het rondje weggaf. Wél wilden de personeelsleden met de spelers op de foto en ook Ruud Krol, door zijn dagen bij Napoli nog steeds populair in Italië, was een gewild persoon om vereeuwigd te worden.

Daarna werd het hotel weer opgezocht en gingen de spelers naar hun kamer. Om één uur wordt de lunch geserveerd, dan gaan de spelers rusten tot vijf uur. Na een sportmaaltijd vertrekt Ajax naar het San Siro stadion waar om 20.45 uur wordt afgetrapt voor de eerste UEFA Champions-Leaguewedstrijd van het seizoen.