Menu

Milco en Dax aan de hand van Chivu en Maldini

Dinsdagavond 8 april was niet alleen dé avond voor Ajax en AC Milan, maar ook voor Milco en Dax. Zij mochten in een uitverkochte Amsterdam Arena de aanvoerders, Cristian Chivu en Paolo Maldini, het veld op begeleiden.

Voor de wedstrijd werd er alvast op het veld geoefend door de mascottes. Op het veld werden ze door oud-Ajacied Clarence Seedorf aangesproken en natuurlijk mochten ze even met hem op de foto!


Niet lang daarna mochten zij ook op de foto met oud-voetballer en lid van het Executive Committee van zowel de FIFA als de UEFA, Michel Platini.


Om 20.30 uur stonden Milco en Dax al helemaal klaar in de kleedkamer. Op het moment dat de deuren van de kleedkamer naar het veld opengingen werd het eventjes heel spannend voor de mascottes. Daar kregen ze wel zenuwachtige trekjes van! Het stadion zat bomvol en er zwaaiden 50.000 vlaggetjes in de rondte. Gelukkig duurde het niet al te lang voor de spelers er aan kwamen en de scheidsrechter het sein gaf om het veld te betreden. Op dat moment konden ze alleen nog maar genieten van de spelers, de sfeer en de aandacht.


Na de line-up mocht gaf iedereen elkaar de hand en riep de scheidsrechter de aanvoerders en mascottes bijeen om de toss te doen. Dax was de gelukkige die de munt mocht opgooien.


Als laatste werden de vaantjes uitgewisseld. Chivu vond dat Milco dat wel kon en bleef goedkeurend achter hem staan toen hij het vaantje aan Maldini gaf.
Nu was het echt tijd voor de scheidsrechter om de wedstrijd te beginnen en Dax en Milco verlieten nog onder de indruk het veld. De trainingspakken werden snel aangetrokken om naar de tribune te gaan, ze wilden geen minuut van de wedstrijd missen!