Menu
Milik doelpuntloos gelijk tegen Duitsland

Milik doelpuntloos gelijk tegen Duitsland

Arek Milik heeft de tweede wedstrijd op het EK met 0-0 gelijkgespeeld tegen Duitsland. De Ajacied kwam 90 minuten in actie.

Arek Milik speelde zondag de hoofdrol bij Polen. De spits scoorde de enige goal in de openingswedstrijd van zijn land tegen Noord-Ierland en bezorgde Polen daarmee de eerste EK-zege in de historie.

Deze donderdagavond stond Duitsland tegenover Polen. De Duitsers hadden hun EK-ouverture ook gewonnen, 2-0 tegen Oekraïne. Zowel Polen als Duitsland zou dus bij winst vrijwel zeker zijn van de volgende ronde. In de eerste helft tegen Duitsland, kregen de Polen nauwelijks kansen. Ook Duitsland lukte het amper gevaarlijk te worden.

Here's the moment @arekmilik9 'faced' the ball just wide! So close for #POL#GERPOL pic.twitter.com/QQjLoOUw3I

— UEFA EURO 2016 (@UEFAEURO) 16 juni 2016

Uistekende kansen
Maar in de tweede helft kreeg de Ajacied wel grote mogelijkheden. Al gelijk in de 47e minuut had Milik een uitstekende kans op de openingstreffer. De bal ging onverwachts aan Boateng voorbij. Milik leek daar niet op te rekenen en was - vrijstaand voor doelman Neuer - te laat met zijn kopbal die daardoor richting miste. Het was de grootste kans van de wedstrijd tot dan toe. Tien minuten later was Milik wederom dicht bij een treffer. Lewandowski tikte de bal bij een vrije trap naar de Ajacied, die vervolgens net naast schoot. In de 69e minuut maaide Milik in kansrijke positie over de bal heen na een goede voorzet. Weer een kans voor Polen verkeken.

De druk van Duitsland nam toe, zonder dat de wereldkampioen overigens tot veel gevaarlijke momenten kwam. Polen hield stand en vierde na drie minuten blessuretijd het punt als een gewonnen punt. Dit in tegenstelling tot Duitsland.

Beide landen hebben nu vier punten uit twee wedstrijden en staan bovenaan in de poule. Noord-Ierland volgt op drie punten na de winst op Oekraïne. Dinsdag speelt Polen de laatste poulewedstrijd tegen Oekraïne.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Proshots/Action Images