Menu
Milik jaagt op Suarez

Milik jaagt op Suarez

Arek Milik verkeert in vorm en wist de laatste vijf competitieduels steeds een goal te maken. Slaagt de Poolse spits zondag tegen PEC opnieuw in die opzet, dan treedt hij in de voetsporen van Luis Suarez. De Uruguayaan was in het voorjaar van 2009 de laatste Ajacied die zes wedstrijden op rij het net wist te vinden

Milik maakte tot op heden zestien goals dit seizoen. Elf daarvan scoorde hij in de Amsterdam ArenA. Enkel Vincent Janssen en Christian Santos (beide twaalf goals) scoorden vaker in thuiswedstrijden. 

Waardevol
De Pool leverde dit seizoen ook nog zeven assists en was daarmee bij 23 goals direct betrokken. Daarmee staat hij gedeeld derde op de lijst van meest waardevolle speler. Een plek lager volgt Lars Veldwijk. De spits scoorde dertien goals en was daarnaast negen keer aangever bij een Zwolse treffer. Enkel Edouard Duplan en Hakim Ziyech gaven meer assists: tien. 

Op voorhand lijkt PEC weinig kans op een zege te hebben. De Zwollenaren brachten in competitieverband vijftien keer een bezoek aan Amsterdam, maar wonnen nog nooit. PEC pakte tweemaal een gelijkspel en verloor dertien keer. Wel wonnen de blauw-witten in de zomer van 2014 de Johan Cruijff Schaal in de ArenA ten koste van Ajax. 

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst