Menu
Milik kan zich aan kop nestelen

Milik kan zich aan kop nestelen

Arek Milik was zaterdagavond uitstekend op dreef tegen Roda JC (6-0). Het zou voor Ajax zeer welkom zijn als de Poolse spits zijn goede spel doortrekt tegen Fenerbahçe. De Ajacieden moeten winnen om zicht te houden op Europese overwintering. Milik kan ook zichzelf in de etalage zetten.

Milik is nu samen met Miralem Sulejmani en Toby Alderweireld gedeeld Europa League-topscorer voor Ajax. Het drietal wist in het tweede Europese clubtoernooi driemaal doel te treffen als Ajacied. Met een goal tegen Fenerbahçe nestelt Milik zich dus alleen aan kop. Opvallend detail: Milik maakte al zijn goals vorig seizoen tegen zijn landgenoten van Legia Warschau, tegenstander in de zestiende finale. De aanvaller was dit seizoen ook tegen Jablonec trefzeker, maar dat betrof een duel uit de voorronde.

Veel ogen zijn ook gericht op Robin van Persie, de aanvalsleider van Fenerbahçe. De Nederlandse spits heeft wisselend succes geboekt in de ArenA. Met Feyenoord, de club waar hij doorbrak, won hij nooit bij Ajax. Aan de andere kant: Van Persie scoorde in geen enkel Nederlands stadion vaker dan in de ArenA: 21 goals om zestien in de Kuip. Daarbij moet worden aangetekend dat Van Persie veelvuldig in Amsterdam doel trof als international.

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Louis van de Vuurst