Menu
Milik: 'Lekker zo'n snelle goal'

Milik: 'Lekker zo'n snelle goal'

Tevreden gezichten na afloop van het gewonnen oefenduel met Panathinaikos (2-0). Frank de Boer zag een goed voetballend Ajax én een heel fraaie openingsgoal van Arek Milik. De coach en de spits blikken terug.

De 2-0-zege had Ajax even nodig, want eerder op de dag werd met 3-1 verloren van FC Nordsjaelland. ,,Tegen Nordsjaelland hebben we ongelofelijk veel arbeid geleverd”, vertelde De Boer. ,,We zochten continu diepte. Sommige spelers hadden na 75 minuten 11 kilometer gelopen, dat is ongekend. Maar het is duidelijk dat we niet de juiste keuzes maakten. Dat heeft ook met slimmigheid te maken. Tegen Panathinaikos stond een team met meer ervaring, vooral in aanvallend opzicht. Dat was het grootste verschil tussen de twee wedstrijden.”

Volgens De Boer speelde Ajax vrijdag niet met een duidelijk A-team en een B-team. ,,Nee, maar ik wilde sommige jongens in actie zien tegen Panathinaikos. Dat gold met name voor Mike van der Hoorn en Riechedly Bazoer. Zij hebben het fantastisch gedaan de laatste tijd en verdienden het ook echt om tegen Panathinaikos te spelen.”

Een van de motoren bij Ajax in het duel met Panathinaikos was Davy Klaassen. De middenvelder, die eind vorig seizoen werd geopereerd aan zijn buikwand, kende vorige week nog wat opstartproblemen. ,,Hij was toen echt aan het harken”, aldus De Boer over zijn aanvoerder. ,,Maar maandag kwam hij op de Toekomst en je zag aan alles dat hij er weer stond.”

Het mooiste moment tegen Panathinaikos was de openingstreffer. Arek Milik kreeg de bal in de 33ste minuut aan de rechterkant van het veld, net iets over de middellijn. Hij combineerde naar hartenlust met Lasse Schöne en Davy Klaassen, dook op voor het doel en maakte zijn eerste treffer van het nieuwe seizoen. Milik: ,,Ik ben deze week pas begonnen, dus het is fijn dat ik zo snel al weer heb gescoord. Deze wedstrijd is misschien niet heel belangrijk, maar voor een aanvaller voelt ieder doelpunt goed.”

Milik vind dat zijn ploeg tevreden kan zijn na de zege op Panathinaikos. ,,Het was een zeer goede wedstrijd van onze kant, vooral als je bedenkt dat de ploeg nog maar twee weken in voorbereiding is. Ik zag echt veel frisse spelers vandaag. Deze voorbereiding is iets korter dan normaal. We hebben nog twee oefenwedstrijden en dan moeten we er staan. Ikzelf voel me goed. Vandaag speelde ik 45 minuten, maar ik denk dat ik tegen Wolfsburg alweer 70 minuten kan maken en dat ik daarna klaar ben voor een hele wedstrijd."

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst