Menu
Milik pakt z'n goal weer mee

Milik pakt z'n goal weer mee

Arek Milik heeft zijn Polen aan een fraaie 0-4-zege op Georgië geholpen. De Ajacied scoorde in de EK-kwalificatiewedstrijd in blessuretijd de 0-4. Ook Denemarken, zonder de aan zijn knie geblesseerde Lasse Schöne, won.

Arek Milik mocht mede door zijn goals tegen Duitsland en Schotland weer in de basis beginnen. De spits zag dat Polen in de eerste helft kans na kans verkwanselde, maar na een 0-0-ruststand lukte het in de tweede helft een stuk beter. Nadat Glik in de 51e minuut de score had geopend en Krychowiak de marge had verdubbeld gaf Milik de assist voor de 3-0, die door Mila werd gepromoveerd tot doelpunt. In de tweede minuut van de blessuretijd mikte de scoringslustige Ajacied zelf ook nog raak. Polen leidt in poule in groep D met tien punten uit vier duels.

Denemarken moest het stellen zonder Lasse Schöne . De Ajacied kampt met een knieblessure en of hij dinsdag wel kan meespelen, is nog onzeker. Bondscoach Morten Olsen koos Nicolai Boilesen wel in zijn startopstelling, net als de oud-Ajacieden Christian Eriksen en Michael Krohn-Dehli. De Deense ploeg kwam in het uitduel met Servië al in de vierde minuut op achterstand, maar kreeg in de tweede helft de ploeg van bondscoach Dick Advocaat wel op de knieën. Bendtner en Kjaer scoorden in de 60e en 62e minuut de 1-1 en 1-2. Vijf minuten voor tijd besliste Bendtner het duel door de 1-3 aan te tekenen. En die zege is lekker in een poule waarin de punten schaars blijken. Denemarken heeft net als Albanië vier punten maar speelde een wedstrijd meer.

Niklas Moisander kreeg met zijn Finland een bittere pil te slikken. Uit bij Hongarije ging de aanvoerder van Ajax en van zijn vaderland zes minuten voor tijd onderuit, 1-0. Finland blijft daardoor op vier punten steken, al vijf punten minder dan koploper Noord-Ierland en drie achter de nummer twee Roemenië.

Het Nederlands team onder de 19 jaar heeft bij een oefenduel in Schotland genoegen moeten nemen met een 1-1-gelijkspel. In de startopstelling van Nederland stonden de Ajacieden Damian van Bruggen, Donny van de Beek en Richairo Zivkovic . In de tweede helft kwamen Damon Mirani (65e minuut) en Riechedly Bazoer (46e minuut) eveneens in het veld.

Ook Denemarken onder de 21 jaar moest genoegen nemen met een gelijkspel. Het team waarin Ajacied Lucas Andersen 70 minuten meedeed, speelde 2-2 tegen Tsjechië. Maar voor de Ajacied was er na de wedstrijd goed nieuws. Hij werd opgeroepen voor de A-ploeg van Denemarken voor het duel van dinsdag tegen Roemenië.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst