Menu
Milik schiet Polen langs Noord-Ierland

Milik schiet Polen langs Noord-Ierland

Dankzij een treffer van Arek Milik is Polen het Europees kampioenschap zondag uitstekend begonnen. De 1-0 overwinning op EK-debutant Noord-Ierland betekende de eerste EK-zege ooit voor Polen. Matchwinner Milik maakte vlak na rust de enige goal van de avond in Nice.

Na een doelpuntloze eerste helft (waarin Noord-Ierland geen enkel schot op doel loste) sloeg Polen in de 51ste minuut. Milik reageerde attent op een voorzet vanaf de rechterkant. De Poolse aanvaller schoot vervolgens met zijn linker raak: 1-0. Het was zijn elfde goal in 26 interlands.

Poland off to a winning start courtesy of @arekmilik9's second-half strike. #EURO2016 #POLNIR pic.twitter.com/jlSa12Luuj

— UEFA EURO 2016 (@UEFAEURO) 12 juni 2016

Noord-Ierland kon in het restant van de wedstrijd geen vuist meer maken. Maar doordat Polen verzuimde om de score te verdubbelen, bleef het toch nog lang spannend. De roodwitten trokken uiteindelijk verdiend aan het langste eind. Na het laatste fluitsignaal bejubelden ze de eerste overwinning in poule C. Een historische zege, want nooit eerder boekte Polen een overwinning op een EK.

Het volgende duel van Polen staat komende donderdag in Parijs op het programma. Dan wacht aartsrivaal en regerend wereldkampioen Duitsland.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Pro Shots