Menu
Milik scoort opnieuw voor Polen

Milik scoort opnieuw voor Polen

Arek Milik heeft dinsdagavond opnieuw gescoord voor Polen. Drie dagen na de sensationele zege van Polen op Duitsland (openingsgoal Milik) maakte de spits van Ajax ditmaal de gelijkmaker tegen Schotland: 2-2. Denemarken (met Boilesen in de basis) ging diep in blessuretijd onderuit tegen Portugal. Niklas Moisander leed met Finland een thuisnederlaag tegen Roemenië.

Polen startte de avond goed. Krzysztof Mączyński zette de gastheer in de elfde minuut op voorsprong. Vervolgens kantelde de score gedurende de wedstrijd in het voordeel van Schotland. Arek Milik zorgde er in de 76ste minuut voor dat Polen uiteindelijk een punt overhield aan het EK-kwalificatieduel: 2-2. Na het gelijkspel tegen Schotland gaat Polen met zeven punten uit drie duels nog steeds aan de leiding in groep D.

Heel lang leek het erop dat de wedstrijd tussen Denemarken en Portugal in groep I in een doelpuntloos gelijkspel zou eindigen. Tot de 95ste minuut. Diep in blessuretijd besliste Cristiano Ronaldo het duel alsnog in het voordeel van Portugal: 0-1. Nicolai Boilesen kreeg na rust op ongelukkige wijze een bal tegen zijn hoofd waarna zich in de 58ste minuut moest laten vervangen door AZ-verdediger Simon Poulsen. Lasse Schöne kreeg geen speelminuten toebedeeld van bondscoach Morten Olsen.

De EK-kwalificatiewedstrijd tussen Finland en Roemenië eindigde in een 0-2-zege voor de Roemenen. Ajax-captain Niklas Moisander droeg zoals gebruikelijk de aanvoerdersband van Finland. Hij kwam de hele wedstrijd in actie en zag dat de Roemeen Bogdan Stancu het duel na rust met twee treffers besliste. Finland staat na drie duels derde in poule F met vier punten. Noord-Ierland gaat aan de leiding met negen punten.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Pro Shots