Menu
Milik trefzeker voor Polen

Milik trefzeker voor Polen

Er kwamen zaterdagavond verschillende Ajax-spelers in actie met hun nationale team. Arek Milik beleefde zonder twijfel de mooiste avond. De 20-jarige spits zorgde met Polen voor een verrassing door Duitsland te verslaan. Finland (Niklas Moisander) en Denemarken (Nicolai Boilesen en Lasse Schöne) hielden allebei een punt over aan de duels met Griekenland en Albanië.

Polen zorgde voor een daverende stunt door wereldkampioen Duitsland te verslaan. In Warschau was Polen met 2-0 te sterk. Ajax-spits Arek Milik opende de score in de 51ste minuut. Met een fraaie kopbal zorgde hij ervoor dat zijn land een voorsprong nam tegen aartsrivaal Duitsland. Milik werd in de 77e minuut gewisseld. Zijn vervanger Sebastian Mila maakte er vlak voor tijd zelfs 2-0 van. Polen gaat na de zege op Duitsland aan de leiding in poule D.

In poule F eindigde Finland – Griekenland in 1-1. Jarkko Hurme poetste na rust een 0-1 achterstand van het scorebord. Aanvoerder Niklas Moisander kwam de hele wedstrijd in actie in de Finse hoofdstad Helsinki. Finland staat na twee duels tweede in de groep achter koploper Noord-Ierland.

Denemarken stelde vlak voor tijd een punt veilig op bezoek bij Albanië. Lasse Vibe tekende in de 81ste minuut voor de 1-1. Het Deense team had een behoorlijk Ajax-tintje met Nicolai Boilesen en de ex-Ajacieden Michael Krohn-Deli en Christian Eriksen in de basis. Lasse Schöne bleef de hele wedstrijd op de bank. Denemarken gaat ondanks het gelijkspel nog steeds gedeeld aan kop in poule I.

Zuid-Afrika, met Thulani Serero in de basis, boekte in Congo een 0-2 zege.

Het Nederlands beloftenelftal ging in Heerenveen met 2-3 onderuit tegen Engeland. Tien minuten voor tijd stonden de Nederlandse talenten nog met 2-1 voor. Ajacied Kenny Tete kwam de hele wedstrijd in actie. Ricardo Kishna viel eerder op de dag geblesseerd af. Net als doelman Peter Leeuwenburgh kwam hij niet actie.

Oranje o/19 had zich eerder op de dag op overtuigende wijze gekwalificeerd voor de volgende ronde van de EK-kwalificatie. Moldavië werd met 3-0 verslagen. Ajacied Damian van Bruggen maakte halverwege de tweede helft de openingsgoal. Naast Van Bruggen stonden ook Jairo Riedewald en Leeroy Owusu in de basis. Abdelhak Nouri en Donny van de Beek kwamen het laatste halfuur in actie. Clubgenoot Damon Mirani loste Van Bruggen vlak voor tijd af.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst