Menu
Milik verheugt zich op Legia

Milik verheugt zich op Legia

De Poolse Ajax-spits Arek Milik reageerde maandagmiddag verheugd op de loting van de knock-outfase van de Europa league. Ajax werd gekoppeld aan Legia Warschau, de club uit zijn thuisland.

Arek Milik was blij verrast toen de namen van Ajax en Legia Warschau naast elkaar op het speelschema verschenen. ,,Ik vind het altijd leuk om terug te keren in Polen”, zegt de international. ,,Ik kan niet wachten tot februari.”

Milik is op zijn hoede voor zijn landgenoten. ,,Legia is een sterk team. Vorig jaar hadden ze een slecht seizoen, maar nu spelen ze veel beter. Aanvallender ook. Ze hadden in de Champions League kunnen spelen, maar werden na twee overwinningen op Celtic gediskwalificeerd voor het opstellen van een geschorste speler. Jammer, want ik had het leuk gevonden om tegen ze te spelen in de Champions League. In de groepsfase van de Europa League hebben ze het uitstekend gedaan met vijf overwinningen en één nederlaag.”

Milik had in het verleden zelfs de mogelijkheid om voor Legia te spelen. ,,Ik heb ooit een aanbieding van ze gekregen, maar het is anders gelopen. Ik speel nu bij Ajax en kijk enorm uit naar de wedstrijden.”

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees