Menu
Mindere 2e helft kost C1 zege

Mindere 2e helft kost C1 zege

Met de wetenschap dat AZ C1 dit seizoen het kampioenschap al had binnengehaald had trainer Peter van der Veen vlak voor de wedstrijd nog een boodschap voor de spelers. Als je bij Ajax speelt wil je zo hoog mogelijk eindigen!

Ajax C1 - RVO FC Groningen/Cambuur C1 (2-2)

Dat Ajax die strijd wilde aangaan bleek het eerste kwartier. Met sprankelend voetbal en combinaties werd Groningen in de beginfase weggespeeld. Een mooie voorzet door Jizz Hornkamp werd al in de 5e minuut verzilverd met een schitterende volley door Zian Flemming! 1-0. Een snel rekensommetje en met het vertoonde spel in deze fase zou het een monsterzege kunnen en moeten worden. Kort na de 1-0 een vloeiende combinatie met one touch voetbal via Matthijs de Ligt en Mees De Wit brachten Dani de Wit in stelling die helaas net naast kopte. In de 24e minuut werd Zian Flemming na een individuele actie onreglementair gevloerd. Hij nam de strafschop feilloos en scoorde zodoende zijn tweede doelpunt. Een schot op doel vlak voor rust door Noah Benninga werd door de keeper van Groningen uit de hoek geranseld.

Na de rust leek er een heel ander Ajax in het veld te staan. Er was geen beleving, er werd niet meer gecombineerd. Ajax deed zichzelf de eerste helft te kort door de kansen niet te benutten. In de 50e minuut scoorde FC Groningen de aansluitingstreffer door knullig balverlies van Ajax. Het spel van Ajax zijde werd er echter niet beter door en vlak voor tijd deed Groningen waar ze voor waren gekomen een punt pakken. Ajax is door dit gelijke spel gezakt naar de derde plek. Aankomende zaterdag halve finale beker tegen Almere City.

Ajax C1 - RVO FC Groningen/Cambuur C1 (2-2)

1-0 (5') Flemming (Hornkamp)
2-0 (25') Flemming (pen.)
2-1 (50')
2-2 (68')

Verslag: Rob Stol