Menu
'Mindere periode zijn we niet gewend'

'Mindere periode zijn we niet gewend'

Iedere week schrijft een speler of speelster van Ajax een column op Ajax.nl. Lasse Schöne, Ricardo van Rhijn, Tessel Middag en Liza van der Most wisselen elkaar telkens af. Deze week is Lasse Schöne aan de beurt.

Op dit moment beleef ik, zoals je kan begrijpen, sportief gezien niet mijn leukste dagen bij Ajax. We hebben de afgelopen weken slechte wedstrijden gespeeld. Dat het beter moet, beseffen we allemaal en we nemen ons ook voor dat het de volgende keer anders gaat. Maar zowel tegen Feyenoord als tegen Vitesse hebben we niet gescoord. We hebben zelfs geen kansen afgedwongen en dat was echt Ajax onwaardig. Tegen AZ kunnen tenminste terugkijken op het feit dat we in de eerste helft veel beter waren dan tegen Feyenoord en Vitesse. Het had een leuke avond kunnen worden, maar dat werd het niet.

Na afloop van zo’n teleurstellende wedstrijd staat de pers natuurlijk klaar om je mening te horen. Dat doe je graag als het goed is gegaan en natuurlijk iets minder graag als alles fout ging wat fout kon gaan. Maar je bent professional, interviews geven hoort er bij en moet je ook gewoon doen.

Ik ben een makkelijke prater en vind het nooit erg om de pers te woord te staan. Dat weten de journalisten ondertussen en daarom heb ik elke persdag of na elke wedstrijd wel aanvragen. Donderdag na de nederlaag tegen AZ stonden ook weer veel journalisten klaar om mijn mening te horen. Nu was er ook een speltechnische reden voor, want ik stond in de spits en niet op de vleugel.

Uiteraard vroegen ze ook naar het moment van de rode kaart. Ik houd er niet van om het over de scheidsrechter te hebben, maar dat de vraag komt is natuurlijk logisch. En hoewel ik echt niemand de schuld wil geven, was het in mijn ogen een slechte beslissing van de scheidsrechter om Niklas uit het veld te sturen. Het is wel duidelijk dat het een belangrijk moment was in de wedstrijd, maar we moeten onszelf verwijten dat we geen goal maakten.

Natuurlijk namen de journalisten ook het woord crisis in de mond. Daarop heb ik geantwoord dat het pas crisis is als je zoals Borussia Dortmund helemaal onderaan staat, terwijl je twee jaar terug nog in de Champions Leaguefinale stond. We zijn zo’n mindere periode de laatste jaren niet gewend maar nu moeten we het roer omgooien. Het spel was gisteravond al beter, maar nu moeten we ook punten pakken. We staan nog tweede met vier punten voor op de nummer drie. We gaan ons nu op onszelf richten en zorgen dat we alles op de rails krijgen, zodat we hier uitkomen. We gaan door zoals we de eerste helft speelden en nu moeten we ons belonen door de bal tegen het net te schieten!