Menu
'Minimaal een punt tegen Real Madrid'

'Minimaal een punt tegen Real Madrid'

Ajax speelt woensdagavond de belangrijke wedstrijd in de UEFA Champions League tegen Real Madrid. Bij een gelijkspel is Ajax sowieso zeker van overwintering in de CL. Ook een nederlaag kan zelfs volstaan. Ajax zal het tegen de koploper van Spanje zonder Toby Alderweireld moeten doen. De Belg viel dinsdag uit met een hamstringblessure.

Het wegvallen van Alderweireld is een forse aderlating in aanloop naar het duel met Real Madrid. Bij een op het oog onschuldig duel met Aras Özbiliz schoot het de Belgische verdediger in zijn hamstring. De Boer zal daardoor naar alternatieven moeten zoeken om het hart van de verdediging weer compleet te maken. Hij noemde Daley Blind, Gregory van der Wiel en Vurnon Anita als mogelijke vervangers van Alderweireld. ,,Ook Ricardo van Rhijn is nog een optie, maar ik zie hem meer als invaller. Zeker omdat hij maandag 90 minuten met Jong Ajax heeft gespeeld op een zwaar veld.”

Tegenover de absentie van Alderweireld staat de terugkeer van Miralem Sulejmani en Dmitry Bulykin. Sulejmani trainde dinsdagochtend net als Bulykin volledig met de groep mee. Dit tot tevredenheid van De Boer, die de pers zowel in het Nederlands als vloeiend Spaans toesprak. ,,Ze zijn allebei inzetbaar”, sprak de coach van Ajax, die verder nog altijd een flink aantal spelers moet missen wegens blessures.

Anita: ,,Hopelijk gaan we met elkaar een mooie avond beleven." Anita: ,,Hopelijk gaan we met elkaar een mooie avond beleven."

Ook Real Madrid mist woensdagavond de nodige spelers, al heeft dat niets met blessures te maken. Onder anderen Cristiano Ronaldo en Iker Casillas blijven, ook met het oog op de naderende wedstrijd tegen FC Barcelona in Madrid achter omdat er voor de groepswinnaar van poule D niets meer op het spel staat. ,,Maar daarmee is Real Madrid natuurlijk geen B-elftal, want ze hebben allemaal A-spelers. Het is gewoon een volwaardige selectie. Ook al zullen ze niet in de sterkste opstelling spelen, het blijft een heel sterk team. Dat zag je twee weken geleden ook toen ze met dat zogenaamde ‘B-team’ binnen 9 minuten met 3-0 voor stonden tegen Dinamo Zagreb.”

De Boer is vol vertrouwen dat Ajax de tweede plaats in de groep zal behouden. Die waardevolle plek is woensdagavond goed voor een plaats bij de laatste 16 in de Champions League. De drie punten voorsprong op Olympique Lyon vormen in combinatie met een veel beter doelsaldo (+7) een ‘heel groot verschil’ volgens De Boer. Als het aan de coach van Ajax ligt heeft Ajax de hulp van Dinamo Zagreb dan ook niet nodig. ,,Ik ben er van overtuigd dat we minimaal een punt tegen Real Madrid zullen halen. In dat geval hebben we de hulp van Zagreb niet nodig, al houden we natuurlijk wel de tussenstand van de wedstrijd in de gaten.”

Vurnon Anita kon zich goed vinden in de woorden van zijn trainer. De multi-inzetbare Ajacied ziet woensdagavond bovendien een belangrijke rol voor de fans in de ArenA weggelegd. Aan de vooravond van zijn tiende wedstrijd in de Champions League onderstreepte hij het belang van een uitverkochte en sfeervolle ArenA. ,,Jan Vertonghen zei laatst na afloop van Lyon - Ajax dat 7 december de nieuwe 15 mei moet worden. Als ik daaraan terugdenk kan ik inderdaad niets anders zeggen dan dat het zeker belangrijk is dat de fans achter ons staan. Hopelijk gaan we met elkaar een mooie avond beleven.”

Er zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar voor Ajax - Real Madrid. Voor dit belangrijke duel in de UEFA Champions League geldt geen Club Card-verplichting. Iedereen kan kaarten kopen.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Veel camera's bij de persconferentie van Ajax. Veel camera's bij de persconferentie van Ajax.
Vurnon Anita speelt tegen Real Madrid zijn tiende CL-wedstrijd. Vurnon Anita speelt tegen Real Madrid zijn tiende CL-wedstrijd.
Zowel de Nederlandse als Spaanse pers was uitgerukt voor de voorbeschouwing op Ajax - Real Madrid. Zowel de Nederlandse als Spaanse pers was uitgerukt voor de voorbeschouwing op Ajax - Real Madrid.
De Boer is vol vertrouwen over het bereiken van de volgende ronde. De Boer is vol vertrouwen over het bereiken van de volgende ronde.