Menu
Minitoernooi tijdens training

Minitoernooi tijdens training

Het grootste gedeelte van de training donderdagochtend stond in het teken van een minitoernooi. Vijf teams van ieder vier veldspelers speelden verschillende partijen tegen elkaar. De keepers bleven staan en wisselden dus per partij van team. Team Oranje, met Lesly de Sa, Lerin Duarte, Stefano Denswil en Ruben Ligeon, ging er uiteindelijk met de winst van door.

Frank de Boer kon tijdens de training beschikken over 25 spelers. Niklas Moisander trainde echter apart. De verdediger heeft opnieuw last gekregen van de verrekking aan de binnenband van zijn linkerknie.

De training werd zoals gebruikelijk ingeleid door performance coach Björn Rekelhof. Hij liet de spelers warmdraaien tijdens het conditionele gedeelte van de training. Na ongeveer tien minuten gaf hij het stokje door aan Hennie Spijkerman. De assistent-trainer schotelde de spelers enkele pass- en techniekoefeningen voor. Ook werden er enkele rondo's afgewerkt.

Het grootste gedeelte van de training stond echter in het teken van een minitoernooi. Onder leiding van Frank de Boer werden er op twee kleine velden verschillende wedstrijdjes afgewerkt. Het ging er soms hard aan toe. Duarte kwam in botsing met een teamgenoot en hield hier een zere kuit aan over, hij revancheerde zich met een mooi doelpunt: de oud-Heraclied schoot de bal van afstand snoeihard in de kruising.

Dit stemde de toekijkende Sjaak Swart tevreden. ,,Ik ga ervan uit dat ze zondag gaan knallen", aldus de voormalig rechtsbuiten. Ook Viktor Fischer kwam nog even kijken. De Deen is woensdag succesvol geopereerd aan zijn geblesseerde hamstring. Vrijdag staat er opnieuw een training op het programma.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

De training werd, zoals gebruikelijk, ingeleid met een warming up. De training werd, zoals gebruikelijk, ingeleid met een warming up.
De spelers voerden enkele pass- en techniekoefeningen uit. De spelers voerden enkele pass- en techniekoefeningen uit.
Top-overleg tussen Jaap Stam, Dennis Bergkamp en Hennie Spijkerman. Top-overleg tussen Jaap Stam, Dennis Bergkamp en Hennie Spijkerman.
Lasse Schöne schiet raak. Lasse Schöne schiet raak.
Mickey van het Hart verrichtte enkele knappe reddingen. Mickey van het Hart verrichtte enkele knappe reddingen.
Frank de Boer geeft aanwijzingen. De trainer gaf leiding aan het minitoernooi. Frank de Boer geeft aanwijzingen. De trainer gaf leiding aan het minitoernooi.
Kolbeinn Sigthórsson, deze week vader geworden van een dochter, zoekt Ricardo van Rhijn op. Kolbeinn Sigthórsson, deze week vader geworden van een dochter, zoekt Ricardo van Rhijn op.
Nicolai Boilesen geeft een voorzet. Nicolai Boilesen geeft een voorzet.
Team oranje won het minitoernooi en kreeg de complimenten van de technische staf. Team oranje won het minitoernooi en kreeg de complimenten van de technische staf.