Menu

Mirte voor één dag Ajacied

In de herfstvakantie had ze uren volhardend bij de ArenA gewacht om te vragen of ze een keer mee mocht trainen. In het kader van haar onderzoek voor school over de juiste balans tussen inspanning en rust wilde ze dolgraag een keer een Ajax-training ondergaan. Vandaag kwam die droom uit. Mirte Roelvink liep bij hoge uitzondering een dag met de selectie mee.

De afgelopen dagen werd wederom niets aan het toeval overgelaten. De training met het eerste elftal was om uiteenlopende redenen al twee keer veranderd van datum, maar de 18-jarige Mirte had ook deze week haar trainingsschema afgewerkt. ,,Ik heb veel hardgelopen deze week en ook drie keer extra getraind bij mijn voetbalclub Oeken.” Bij deze club uit Zutphen voetbalt ze als spits in het dameselftal, maar ook met de jongens A1 speelt ze mee. Ze is namelijk verzot op het spel.

De slaap kon ze vannacht maar moeilijk vatten. De gedachten aan een training met onder andere Steven Pienaar, Victor Sikora en Maxwell lieten haar woelen in bed. ,,Ik ben best een beetje zenuwachtig. Vanacht heb ik ook niet goed geslapen, maar ik denk het wel goed komt. Ik ben in ieder geval niet bang om iemand per ongeluk te blesseren. Zo hard schiet ik nou ook weer niet”, vertelt ze lachend voor de training in de kleedkamer.

Wanneer de spelers uit kleedkamer 1 komen, sluit ze zonder al te veel gêne aan bij de groep. Naast Maxwell loopt ze als een volleerd prof naar het trainingsveld. Voordat René Wormhoudt de warming-up begint, schudt Mirte de beenspieren nog even los. Samen leiden ze de groep. De sprintoefeningen, daarna, vormen ook geen probleem. Dat had ze zelf ook wel gedacht, want aan haar snelheid heeft het nooit gelegen. Ze is terecht trots op haar afwerkoefeningen. Sikora geeft strak aan en Mirte rondt gedecideerd af. ,,Ik omspeelde ook een keer een keeper bij een oefening. Ik weet alleen niet meer precies welke keeper het was. Het ging allemaal zo snel.”

De test voor haar schoolopdracht verliep naar tevredenheid. ,,Maar het was toch wel pittiger dat ik had gedacht. De oefeningen volgen elkaar namelijk in snel tempo op. Maar gelukkig kon ik na de training een beetje uitrusten in een groot bad. Ik kreeg namelijk een hele kleedkamer voor mezelf. Heel leuk!”

Een ochtendtraining bij Ajax eindigt met de lunch. Sikora, Sander Boschker, Maarten Stekelenburg en Jari Litmanen zijn haar tafelgenoten. Wanneer Ronald Koeman haar in het spelerhome vervolgens nog de afsluitende complimenten over haar techniek toevoegt, kan de dag niet meer stuk. Hoewel, het Ajax-shirt van Maxwell vormt een meer dan welkome verrassing. De droom is compleet!