Menu
Misehouy: 'Ik ben altijd kritisch'

Misehouy: 'Ik ben altijd kritisch'

Hij is een vaste kracht op het middenveld van Ajax O13: Gabriël Misehouy. Hij valt op door zijn postuur, de twaaljarige voetballer is groot én sterk. Hij wint veel duels en dat betaalt zich uit. Zo werd hij vorig seizoen, tijdens de Algarve Youth Cup, uitgeroepen tot speler van het toernooi. ,,Ik zit niet voor niks bij Ajax’’, aldus Misehouy.

De jonge voetballer speelt al sinds zijn zesde bij de Toekomst. Hij komt uit een sportief gezin, alles draait om voetbal in huize Misehouy. Zijn oudere broer speelde in de B1 van FC Groningen, maar speelt inmiddels net als de twee andere broers van Gabriël bij AFC.

Misehouy is tweede captain van het O13-elftal. Hij ziet zichzelf als een geboren leider. ,,Ik kan mijn teamgenoten goed aansturen. Ook probeer ik ze scherp te houden tijdens belangrijke momenten in de wedstrijd. En dat lukt aardig, ja.’’ Zo ook tijdens de oefenwedstrijd tegen Feyenoord, waarin veel overtredingen werden gemaakt en zijn teamgenoten gefrustreerd raakten. Misehouy greep in en maande zijn ploeg tot rust. De titanenstrijd werd met 2-0 gewonnen.

Niet alleen stuurt hij zijn teamgenoten aan, hij kijkt zeker ook kritisch naar zijn eigen spel: 'Doe ik het wel goed genoeg?' Dat bespreekt hij ook met zijn trainer Marco van Galen. ,,De trainer en ik hebben een goede band. Hij kijkt altijd wat er beter kan, ook als de wedstrijd heel goed ging. Dat is fijn.’’

Trainer 'Marco van Galen en ik hebben een goede band.'
Trainer 'Marco van Galen en ik hebben een goede band.'

Misehouy denkt dat hij zich nog volop kan ontwikkelen bij Ajax. ,,Ik heb het heel erg naar mijn zin bij Ajax. Ik kan altijd beter worden, ik kan nog genoeg leren van mijn teamgenoten.’’

Want andersom gebeurt het ook vaak genoeg: Dat zijn teamgenoten hém aansturen. Bijvoorbeeld als hij snel moet omschakelen tijdens de wedstrijd. Hij neemt de feedback van anderen serieus, al kan het soms verkeerd bij hem vallen. ,,Ik kan op zich wel goed tegen kritiek, maar niet altijd. Op sommige momenten hoor ik het liever niet, zoals tijdens of vlak na de wedstrijd’."

Hardwerkend
Gelukkig kan het aanstormende talent altijd terugvallen op zijn familie. ,,Mijn broers voetballen ook allemaal, dus ze weten hoe het gaat. Voetbal gaat voor alles.’’ Zijn ouders zijn van Ghanese afkomst, hijzelf is in Nederland geboren. Hij voelt zich Nederlands, al krijgt hij ook Afrikaanse invloeden van zijn ouders mee. ,,Vooral het eten is daar erg lekker’’, lacht Misehouy.

Christiano Ronaldo is zijn grote idool. Hij bewondert vooral het harde werken van de topscorer van Real Madrid. Zelf werkt hij ook hard, maar pakt ook rust. ,,School is ook belangrijk, maar soms moet ik mijn rust nemen, na de wedstrijd bijvoorbeeld.’’

En zodra hij weer is opgeladen, geeft hij weer de volle honderd procent. Voor dit seizoen heeft hij hoge verwachtingen. Want de spelers van O13 kunnen het goed met elkaar vinden en dat moet zich uitbetalen in goede resultaten. ,,Ik denk dat het een goed seizoen wordt en dat we kampioen worden’’, besluit Misehouy.

Tekst en beeld: Ajax.nl/Celine de Graaff