Menu
Missie Kaapstad afgerond

Missie Kaapstad afgerond

Missie Kaapstad is afgelopen week afgerond in het Philippi stadion. Als officieel moment werd een muur met daarop de namen van alle donateurs onthuld. Op het Cruyff Court Ajax Cape Town was op deze dag een door Ajax Cape Town uitgevoerde clinic voor de jeugd. Missie Kaapstad is een gezamenlijk project in Zuid-Afrika dat mede namens Telegraaf-lezers, ABA, ABN AMRO en spelers en staf van Ajax Amsterdam en Ajax Cape Town tot een succes wordt gemaakt.

Missie Kaapstad begon vijf jaar geleden in Kaapstad. Het traject kende enkele hobbels onderweg, waarbij onder andere de overheid financiële toezeggingen niet nakwam. Daardoor moest het oorspronkelijke plan van tienduizend zitplaatsen worden losgelaten. Desondanks staat er nu in de wijk een prachtig stadion dat plaats biedt aan drieduizend mensen.

,,Het is een heel toegankelijk stadion geworden”, zag Simone Freling die als directeur van de Ajax Foundation aanwezig was bij de afronding van het project. ,,De kleedkamers zijn mooi en de infrastructuur is heel goed, waardoor de drempel laag is om in het stadion te komen. Bovendien ligt er een prachtige grasmat.” Bij het stadion komt ook nog een duurzaam grasveld waar de jeugd kan trainen. Als symbolische start staken alle officials gezamenlijk de eerste spade in de grond. De verwachting is dat er over drie maanden op getraind kan worden.


Overzicht van het Philippistadion. Overzicht van het Philippistadion.

Onder grote belangstelling onthulde George Comitis, de algemeen directeur van Ajax Cape Town, de muur waarop alle namen van de donateurs staan vermeld. ,,We zijn heel dankbaar dat dit stadion is gerealiseerd”, sprak de directeur namens alle betrokkenen. Ajax Cape Town was met zeven topvoetballers vertegenwoordigd. Clubicoon Brett Evans, Nhanhla Shabala, Cecil Lolo, Clint Julies, Kyle Peters, Alcardo van Graan en Musa Lebusa naar het stadion meegenomen waar zij clinics gaven aan de toegestroomde jeugd.

Ook op het Cruyff Court Ajax Cape Town in Crossroads was het een drukte van belang. De communictycoaches Riyaad Khan, Jabu Mollankomo, Fezile Camagan en stagiair Wisse van der Graaf gingen daar met de jeugd het Township aan de gang. Ook daar stond het voetbal uiteraard centraal. Missie Kaapstad is geslaagd.

Ga voor meer informatie over Missie Kaapstad naar www.ajaxfoundation.nl.

Ajax TV maakte ter plaatse een uitgebreide reportage over de Missie Kaapstad en Ajax in de Community. Aanstaande woensdag zal deze op Ajax TV te zien zijn.

Tekst en foto's: Ajax.nl en Ajax Cape Town

Meer over Missie Kaapstad

De pers was ook uitgelopen voor de onthulling van de Wall of Fame. De pers was ook uitgelopen voor de onthulling van de Wall of Fame.

De officials zetten de eerste schep in de grond voor het trainingsveld. De officials zetten de eerste schep in de grond voor het trainingsveld.

Zeven selectiespelers van Ajax Cape Town delen goodiebags uit. Zeven selectiespelers van Ajax Cape Town delen goodiebags uit.
Ook de educatie wordt niet vergeten bij de clinics. Ook de educatie wordt niet vergeten bij de clinics.
Riyaad Khan is een van de communitycoaches van Ajax Cape Town. Riyaad Khan is een van de communitycoaches van Ajax Cape Town.
Op het Cruyff Court Ajax Cape Town in Crossroads is het altijd druk. Op het Cruyff Court Ajax Cape Town in Crossroads is het altijd druk.
Simone Freling deelt elftalfoto's van Ajax uit aan de jeugd van Kaapstad. Simone Freling deelt elftalfoto's van Ajax uit aan de jeugd van Kaapstad.
Na een geslaagde clinic keren de kinderen terug naar huis. Na een geslaagde clinic keren de kinderen terug naar huis.