Menu
Misstap Jong Ajax in ouverture

Misstap Jong Ajax in ouverture

Jong Ajax is de competitie maandagavond slecht begonnen. In de uitwedstrijd bij promovendus Jong FC Utrecht verloor de ploeg van trainer Gery Vink met 3-1. ,,Zo'n start hadden we niet voor ogen", treurde de trainer na afloop.

,,Na vijf weken voorbereiding werk je toe naar zo'n eerste competitiewedstrijd en we waren er klaar voor. Het zag er ook niet naar uit dat het duel in een nederlaag zou eindigen, maar het is teleurstellend dat dat wel is gebeurd", aldus een balende Vink na afloop.

Jong Ajax begon met de A-selectiespelers Nicolai Boilesen, Lorenzo Ebecilio en Nicolás Lodeiro in de basisopstelling aan de uitwedstrijd bij Jong FC Utrecht. In de eerste helft waren er kleine kansen voor Jong Ajax, maar het lukte niet daaruit te scoren. ,,De eindpass was niet altijd secuur", wist Vink. ,,Bovendien hebben we drie grote kansen gehad maar niet gescoord. In de rust heb ik gezegd dat we zo door moesten gaan, want op de eindpass en afwerking na ging eigenlijk best goed."

Invaller Yener Arica maakte de aansluitingstreffer; 2-1. Invaller Yener Arica maakte de aansluitingstreffer; 2-1.

Maar net na rust was het FC Utrecht dat via Enzio Boldewijn in de 50ste minuut de score opende. ,,Opeens kregen we een goal tegen. Vanaf het middenveld kon Utrecht opkomen en van dertig meter schieten en scoren", had Vink zich verbaasd. En die verbazing werd alsmaar groter, want FC Utrecht bouwde de voorsprong in de 68ste minuut via Zakaria Amrani uit naar 2-0. ,,We hadden volledig grip op de wedstrijd, maar stonden wel 2-0 achter." Invaller Yener Arica - in de 64ste minuut voor Tom Boere in het veld gekomen - maakte de aansluitingstreffer; 2-1.

Lang kon Jong Ajax niet hopen op een kanteling van de wedstrijd, want even later was het weer FC Utrecht dat de marge naar twee goals verschil tilde. Stefano Lilipaly maakte de 3-1. ,,Toen gingen sommige koppies naar beneden en dat viel me wel tegen. Sommigen hebben het gewoon laten lopen. We moesten zakelijk en functioneel gaan spelen, een stapje erbij zetten. Het moet kort gezegd beter, sneller en functioneler. Maar we zijn op de goede weg", eindigde Vink, die liever een andere competitiestart had gehad, toch nog een beetje positief.

Volgende week heeft Jong Ajax in eigen huis kans op revanche als Jong FC Twente de opponent is.


Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst