Menu
Mister Ajax 2010: Bas Lance

Mister Ajax 2010: Bas Lance

Voor de 39-jarige Bas Lance begint het nieuwe seizoen heel goed. De tot Mister Ajax 2010 bekroonde Ajax-supporter ontvangt VIP-seats en een VIP-parkeerplaats voor alle thuiswedstrijden van Ajax in de maand augustus.

Het online aandelenspel Mister Ajax kende een spannend slot afgelopen seizoen. Uiteindelijk was het Bas Lance die met slim handelen de overwinning wist binnen te halen. ,,Het voelt heerlijk’’, glunderde Lance onlangs na afloop van Ajax – PAOK Saloniki. Samen met zijn zoontje bezocht hij dit duel als VIP.

Zelf had hij niet gedacht dat hij de nieuwe Mister Ajax zou worden. ,,Eigenlijk is het als een grap begonnen’’, legt Lance uit. ,,Mijn vrouw is helemaal gek van Vurnon Anita. Dus heb ik hem als eerste gekocht. Hij speelde steeds beter en zijn waarde steeg net zoals de andere spelers die ik had binnengehaald.’’

Naarmate het seizoen vorderde, des te bekwamer de winnaar werd in zijn spel. ,,Je gaat steeds meer letten op de kleine details’’, zegt hij. En Lance had de hele dag een belangrijke faciliteit tot zijn beschikking. ,,Ik werk in een internetzaak, dus het internet staat altijd aan!’’

De runner-up in de Mister Ajax-ranking is Stanley van Ree. De 16-jarige Ajacied houdt, behalve veel plezier, ook een goede dosis voetbalinzicht aan Mister Ajax over. Hij kijkt met een goed gevoel op het afgelopen seizoen terug. ,,Het was een aardig seizoen. Spelers hebben zich goed kunnen doorontwikkelen. Je ziet het vooral bij Luis Suarez. Hij was eerst voornamelijk in zichzelf gekeerd. Nu is hij meer een teamspeler geworden.’’

Runner-up Stanley van Ree. Runner-up Stanley van Ree.

Een nek-aan-nek race tussen de twee deelnemers leidde uiteindelijk naar één winnaar: Bas Lance werd gekroond tot Mister Ajax 2010. Natuurlijk gaat Lance evenals Van Ree dit seizoen weer meedoen aan het aandelenspel. ,,Het kan zomaar gebeuren dat ik weer Mister Ajax word’’, glundert Lance.

Mister Ajax is een nieuwe online game waarbij de deelnemer kan handelen in de selectiespelers van Ajax. Door zich aan te melden ontvangt de deelnemer een aankoopbudget. Hiermee kunnen direct spelers worden gekocht. De deelnemer kan door slim en tactisch zijn selectiespelers(aandelen) samen te stellen een goede uitgangspositie verkrijgen. Deze selectie van spelers wordt het kapitaal van de deelnemer. De prestaties van de spelers in en om het veld en tijdens de trainingen, bepalen de waarde van de spelers en dus ook de waarde van de spelersportefeuille van de deelnemer.

Mister Ajax is een initiatief en onderdeel van The European Icon League. De overkoepelende league waarbij een aantal Europese topclubs/Iconen zijn aangesloten.

Schrijf je je alvast in voor de nieuwsbrief van Mister Ajax!