Menu

Misttraining

Ajax trainde vrijdagochtend in de mist. In de voorlaatste training voor de Klassieker hoefden de spelers elkaar nog net niet op de tast te vinden, maar de toeschouwers zullen moeite gehad hebben om te ontdekken wie er wel en niet tussen liep. Zlatan was er nog niet bij.

De Zweedse spits verstapte zich in de bekerwedstrijd tegen Roda JC en werd gedurende de training binnen behandeld. Naast Zlatan waren John Heitinga, Jari Litmanen, Henk Timmer, Joey Didulica, Wamberto en David Mendes da Silva niet op het veld. Maarten Stekelenburg was er wel, maar aangezien zijn pols nog in het gips zit, kwam het vandaag aan op Bogdan Lobont, die op deze manier wel warmgespeeld is voor de klassieker tegen Feyenoord.

Rafael van der Vaart liet een paar weken geleden doorschemeren dat hij Feyenoord misschien wel zou halen, maar trainer Ronald Koeman sprak dat bijna gelijktijdig tegen. Van der Vaart was deze training aan de slag met Laszlo Jambor en had het zwaar. 'Moe', was dan ook het antwoord dat hij gaf op de vraag hoe het met hem gaat.

André Bergdølmo kwam ook nog even naar het trainingsveld. Hij kan zijn schoenen weer aan. ,,Sportschoenen wel, maar voetbalschoenen nog niet", temperde de Noor direct elk enthousiasme. ,,Want de ontsteking zit aan de kleine teen en dat doet nog erg veel pijn. Het gaat met mij dus nog niet goed." Bergdølmo hield zich samen met Richard Witschge bezig met licht loopwerk.

Victor Sikora ziet het licht aan het einde van de tunnel. De buitenspeler is al weken pijnvrij en moet nu conditie opbouwen om zich dan weer bij de groep aan te sluiten. ,,We hebben wel een streefdatum, maar die houden we nog even voor onszelf", was eerder deze week het commentaar van Sikora en clubarts Edwin Goedhart. Deze training doorliep Sikora met John O'Brien een programma van fysiotherapeut Mark Haak.

De fitte groep zat uiteraard ook niet stil. Na een venijnig conditietraininkje werd vooral de passing doorgenomen in een straf tempo. 'Gaan Stefano, toe nou", moedigde Ruud Krol enthousiast aan. Vervolgens werd de assistent-trainer op een sympatieke manier uitgelachen door de spelersgroep. Ronald Koeman had de oefening immers al beëindigd.