Menu
Mitchell Dijks debuteert op training

Mitchell Dijks debuteert op training

Ajax 1 trainde donderdagochtend in alle openheid voor de fans. Meestal zijn die dagen op dinsdag, maar trainer Frank de Boer had wegens vrijaf voor veel spelers de openbare training verschoven naar donderdag. De supporters, die weer in tientallen langs de lijn stonden, zagen onder meer Eyong Enoh en Derk Boerrigter met de groep trainen. Ook A-junioren Fabian Sporkslede en Mitchell Dijks deden mee.

In het leven van een aankomend profvoetballer zijn op de lange weg naar de top een aantal mooie ijkpunten. Zoals het tekenen van het eerste contract en het debuut in het eerste elftal natuurlijk de belangrijkste mijlpalen zijn. Maar ook een trainingsdebuut bij het hoogste elftal kan luid worden bejubeld, zoals Mitchell Dijks woensdagmiddag liet merken. Op zijn twitteraccount postte hij 'Mitchell Dijks mag eindelijk mee met Ajax 1. Droom komt uit!'. Dat het ook nog een open training was, was helemaal mooi. Dijks verlengde in januari dit jaar zijn contract tot medio 2015. Nu, twee maanden later, stond hij voor het eerst bij Ajax 1 op het veld.

Eyong Enoh deed de hele training met de groep mee. Eyong Enoh deed de hele training met de groep mee.

Om zich heen zag Dijks, die de voorbereiding op de tweede seizoenshelft met Jong Ajax doorliep, alle eerste elftalspelers die zich richten op de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk, aanstaande zondag. Zo deden Eyong Enoh en Derk Boerrigter met de groep mee, al stapte Boerrigter iets eerder van het veld dan zijn collega's. Veel eerder dan Boerrigter mochten ook de spelers die dinsdagavond bij Jong Ajax hadden gespeeld vertrekken. Na drie kwartier stapten Ismaïl Aissati, Thulani Serero, Mats Rits, Daley Blind en Ricardo van Rhijn van het veld. Toen ging de partijvorm van drie teams van zeven naar een partijvorm van acht tegen acht. Fabian Sporkslede maakte die ook nog mee en stond zijn mannetje.

Lorenzo Ebecilio was nadrukkelijk op jacht naar een lob à la Messi in de Champions Leaguewedstrijd van FC Barcelona van woensdagavond. De Ajacied, die zelf vorige week zondag - net als Messi gisteren tegen Leverkusen - drie keer scoorde in een helft, slaagde bijna in die missie. Maar hij moest erkennen dat de mooiste goal van de ochtend op naam kwam van Dmitry Bulykin. Die schoot vanaf rechts diagonaal in de linkerkruising. RKC-doelman Jeroen Zoet is bij deze gewaarschuwd voor de schotkracht van de Rus. Jij kan er zondag zelf getuige van zijn. Ga naar onderstaande link voor kaarten.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst


Vrije verkoop bij Ajax - RKC Waalwijk

Frank de Boer legt zijn spelers de bedoeling van de trainingsvorm uit. Frank de Boer legt zijn spelers de bedoeling van de trainingsvorm uit.
Ook assistent-trainer Hennie Spijkerman weet de aandacht vast te houden. Ook assistent-trainer Hennie Spijkerman weet de aandacht vast te houden.
Fabian Sporkslede verdedigt. Fabian Sporkslede verdedigt.
Kenneth Vermeer moest flink aan de bak. Kenneth Vermeer moest flink aan de bak.
Ook Jasper Cillessen werd stevig onder handen genomen. Jeroen Verhoeven was bij Jong Ajax stand-in voor  de geblesseerde Chiel Kramer. Ook Jasper Cillessen werd stevig onder handen genomen. Jeroen Verhoeven was bij Jong Ajax stand-in voor de geblesseerde Chiel Kramer.