Menu
Mitea is blij en opgelucht

Mitea is blij en opgelucht

Ajax heeft de blik gericht op de halve finale in het KNVB Bekertoernooi tegen RKC. Ook de twee resterende competitieduels werpen hun schaduwen vooruit. Nicolae Mitea kijkt tevreden terug en optimistisch vooruit.

Meestal staat een maandagtraining voor de Ajacieden in het teken van herstel. Met zondag als vaste speeldag, wordt de dag erna uitgelopen. De maandag is de dag voor de lichtere trainingsarbeid. Een ideale dag voor voet- of kopvolleybal.

Drie dagen na de thuiswedstrijd tegen NAC (2-0) bood het trainingsveld van Ajax een iets andere aanblik. Zaterdag en zondag herstelden de Ajacieden zich van de vrijdagavond geleverde arbeid. Tijdens de eerste training van de nieuwe week werkten de Amsterdammers zich dik anderhalf uur in het zweet.

Hedwiges Maduro trainde maandag voor het eerst weer met een bal. Hedwiges Maduro trainde maandag voor het eerst weer met een bal.

Woensdag wacht alweer een bekeravontuur tegen RKC (thuis). In de competitie doet Sparta zondag de Amsterdam ArenA aan, waarna Ajax het reguliere seizoen besluit met een uitwedstrijd bij Willem II. ,,Twee ontzettend belangrijke competitiewedstrijden’’, weet ook Nicolae Mitea. De Roemeen stond maandag met een glimlach op het veld. Tegen NAC speelde Mitea pas zijn tweede wedstrijd in 2007. De vervanger van Tom de Mul was 21 minuten dreigend van de partij. Mitea kan terugkijken op een geslaagde invalbeurt, die ongetwijfeld naar meer smaakt.

,,Invallen is altijd lastig, al helemaal als er druk op een wedstrijd staat. Maar gelukkig ging het vrijdag allemaal goed’’, kijkt de 22-jarige linksbuiten terug. ,,Voor mijn invalbeurt was ik best een beetje nerveus. Het was toch pas mijn tweede wedstrijd van dit jaar.''

Hoogstandje tijdens de groepstraining. Hoogstandje tijdens de groepstraining.

,,Ik heb lang niet gespeeld. De trainer gaf me een nieuwe kans. Dan zijn zenuwen best logisch, denk ik'', aldus de aanvaller. Ook na de training verraadt de lach van Mitea tevredenheid. Misschien schemert zelfs een vleugje opluchting door in de lach. Eindelijk heeft zijn invalbeurt tegen Willem II - tot vrijdag de enige wedstrijd die Mitea speelde in 2007 - een vervolg gekregen.
,,De sfeer in het stadion was incredible. Dat heeft ons zeker geholpen tegen NAC. De tegenstander maakte het ons vooral in het begin van de tweede helft lastig. Gelukkig kwamen we onder die druk uit.’’

De verrichtingen van PSV en AZ werden respectievelijk een en twee dagen later op de voet gevolgd door Mitea en zijn ploeggenoten. Jammer genoeg lieten de concurrenten geen steekjes vallen. In navolging van de Amsterdammers wonnen ook de Eindhovenaren en de Alkmaarders hun wedstrijd. ,,Wie nu een fout maakt, is gezien’’, waarschuwt Mitea.

Keeperstrainer Fred Grim had Maarten Stekelenburg en Dennis Gentenaar tot zijn beschikking. Keeperstrainer Fred Grim had Maarten Stekelenburg en Dennis Gentenaar tot zijn beschikking.

,,In deze cruciale fase van het seizoen moeten we scherp en geconcentreerd blijven. Als dat lukt moeten wij in elk geval verder foutloos de finish kunnen bereiken. Laten we daarom vooral naar onszelf kijken.’’

Met een betekenisvol lachje: ,,De komende wedstrijden hoop ik daar scherp en geconcentreerd, vanaf de eerste minuut, aan bij te mogen dragen. Als basisspeler. De trainer bepaalt natuurlijk de opstelling. Maar als het aan mij ligt, ben ik er altijd bij. Het ging tegen NAC best lekker. Ik wil die lijn graag doortrekken.’’

Hennie Spijkerman voorziet de trainende Ajacieden van een aanwijzing. Hennie Spijkerman voorziet de trainende Ajacieden van een aanwijzing.

Voordat hij het trainingsveld verlaat, vat Mitea zijn betoog nog maar eens kort en bondig samen. ,,Alle komende wedstrijden zijn must-winduels; die mogen we niet verliezen. We hebben dit jaar al een Super Cup gewonnen. Ik voeg de titel en de beker daar graag nog aan toe.’’