Menu

Mitea speelgerechtigd voor Ajax

Nicolae Mitea, een van de nieuwe aanwinsten van Ajax in het voorseizoen, heeft de benodigde papieren ontvangen om voor zijn nieuwe club uit te komen. De Roemeense international trainde vrijdag al met het eerste elftal van Ajax.

Nicolae Mitea tekende op 1 augustus een contract bij Ajax. Dat leverde de 18-jarige vleugelaanvaller meteen een selectie op voor het nationale elftal van Roemenië. In afwachting van de nodige papieren voor zijn tewerkstellingvergunning in Nederland keerde Mitea naar zijn vaderland terug. Afgelopen woensdag maakte hij als invaller zijn debuut voor Roemenië in het duel tegen Oekraïne.

De afgelopen week verkreeg Mitea zijn vereiste papieren en vrijdagochtend meldde hij zich in Amsterdam voor de training met Ajax. Ronald Koeman had zeventien fitte spelers op het veld en verklaarde later die allemaal mee te nemen naar Roosendaal voor het duel tegen RBC. De kans is dus, in ieder geval theoretisch, aanwezig dat Nicolae Mitea zaterdag zijn officiële debuut voor Ajax maakt.