Menu
Mitea weer op het veld

Mitea weer op het veld

Nicolae Mitea trainde vanochtend voor het eerst sinds zijn knie-operatie op 2 september weer buiten. Samen met fysiotherapeut Ricardo de Sanders deed hij enkele lichte oefenvormen met en zonder bal.

Al eerder kwam Mitea even het veld op, maar dat was slechts om even in de buitenlucht te zijn. De Roemeen mocht toen niets doen van de medische staf, alleen toekijken hoe zijn teamgenoten aan het het werk waren. Nu mocht de snelle linksbuiten zelf ook aan het werk. En dat zal hij hebben geweten. Onder het streng toeziende oog van De Sanders moest Mitea veel lopen, afgewisseld met wat lichte oefeningen met een bal. Toen de fysiotherapeut vond dat er genoeg arbeid was verricht, slaakte de Ajacied een kleine zucht van verlichting; het viel zichtbaar niet mee om met de weerstand van de buitenlucht te trainen.

Ondertussen liepen Mauro Rosales en Ryan Babel rustig uit. Het duo speelde de voorgaande avond met Jong Ajax, dat van Jong FC Twente won met 2-0. Zdenek Grygera, herstellende van een lichte hersenschudding, sloot zich bij hen en René Wormhoudt aan voor de rek- en strekoefeningen. Met Grygera gaat het, naar eigen zeggen, de goede kant op. De Tsjech mag steeds een beetje meer doen, zolang hij geen reactie krijgt in de vorm van hoofdpijn. Ook weer terug op het gras was Hans Vonk. De keeper blesseerde zich een week geleden tijdens een training aan zijn kuit, maar ook dat lijkt de goede kant op te gaan.

Het overige deel van de selectie kreeg aan het begin ook een aantal loopvormen voor de kiezen. Het sluitstuk daarvan was de 'Bep Bakhuys'. Marcus Rosenberg en Juanfran keken even niet-begrijpend om zich heen, maar toen ze John Heitinga en Nourdin Boukhari vol overgave door de lucht zagen zweven, liet het buitenlandse duo zich niet kennen. Gerard van der Lem keek tevreden toe en complimenteerde het tweetal met hun imitaties.

Een kleine competitie partijtjes besloot de training voor de selectie. Twee teams, van ieder vijf veldspelers en een keeper, moesten het vier tegen vier tegen elkaar opnemen. Een speler van elk team mocht dus langs de kant even uitblazen. De verdeling was wederom 'Nederland', aangevuld met Noudin Boukhari, tegen de rest van de wereld. In het allesbeslissende partijtje scoorde Boukhari met een prachtige boogbal in de kruising en bezorgde daarmee zijn team de zege. De selectie is woensdag vrij, voor donderdag staan er twee sessies op het programma.