Menu

Mitea ziet zijn droom uitkomen

De nieuwste Ajacied heet Nicolae Mitea. De jonge Roemeen, die de afgelopen tijd al meetrainde met Ajax, was vrijdagmiddag bij de directie om zijn contract te tekenen.

Nicolae Mitea werd door algemeen directeur Arie van Eijden en financieel directeur Jeroen Slop gefeliciteerd met zijn contract, waarna de overeenkomst met de gebruikelijke handtekeningen werd bekrachtigd. De 18-jarige aanvaller keert nu terug naar Roemeniƫ. In zijn vaderland moet Mitea alle noodzakelijke papieren regelen en wachten op een tewerkstellingsvergunning voor Nederland.

Ook Bogdan Lobont was van de partij bij de kleine ceremonie. De doelman trad als tolk op voor zijn landgenoot, die het Nederlands nog niet machtig is. Lobont is blij weer een Roemeense teamgenoot te hebben. Maar niemand was gelukkiger dan 'Nicky' zelf. ,,Dat ik bij Ajax mag spelen is een droom die uitkomt'', liet Mitea via tolk Lobont weten. ,,Ajax is een van de grootste clubs ter wereld. Toen ik mee mocht trainen, heb ik heel hard mijn best gedaan om een contract af te dwingen.''