Menu

'Moeizame wedstrijd', vonden de Ajacieden

Op het nippertje won Ajax zondagmiddag de laatste thuiswedstrijd van het jaar 2004. Ryan Babel scoorde vlak voor tijd de bevrijdende treffer, op een moment dat enkele Ajacieden nauwelijks nog in de overwinning geloofden.

,,Het was een moeizame wedstrijd", vond Nigel de Jong. ,,Ik keek op een gegeven moment op de klok en zag dat we nog vier, vijf minuten te spelen hadden. Dan wordt het krap, al kregen we wel een aantal kansen. De keeper van Vitesse speelde echter een goede wedstrijd, al kwam uiteindelijk dan toch dat moment van verzwakking."

,,Zij speelden heel verdedigend", verklaarde De Jong de weinige doelpunten in de wedstrijd. ,,Zij hielden veel mensen achter de bal, zodat er teveel ruimte was tussen de linies, van verdediging naar aanval maar ook van middenveld naar aanval. Dat is voor ons lastig voetballen. Uiteindelijk hadden we een gelukje met het doelpunt, maar dat geluk hebben we wel afgedwongen. We wisten vooraf al dat Feyenoord en PSV 3-3 hadden gespeeld, dus we zijn wat ingelopen. Dat is lekker. Ons doel was alles tot de winterstop winnen en gelukkig gaat dat goed."

Ook Tomás Galásek vond het moeilijk spelen tegen Vitesse. ,,In de rust werd gezegd dat er meer doorgeschoven moest worden naar voren en dat we meer druk moesten zetten vanaf het middenveld. Maar als er van achter niet wordt doorgeschoven, kan ik zelf ook niet doorschuiven. Ik denk dat dat in de tweede helft niet veel beter ging dan in de eerste, want ik bleef dichtbij de verdediging spelen. Het moet een soort kettingreactie zijn, en dat was het niet vandaag", aldus de aanvoerder.

Galásek geloofde bijna niet meer in een goede afloop voor zijn team. ,,Het was moeilijk nog te geloven dat we drie punten zouden behalen. Maar het is gelukt. Het blijkt lastig om zelf je punten te halen als je weet dat de concurrentie punten heeft laten liggen", zei de aanvoerder met een glimlach.

Doelpuntenmaker en matchwinnaar Ryan Babel was het met zijn collega's eens. ,,Het was niet gemakkelijk. Ik zat zelf vandaag niet zo lekker in mijn vel. Ik weet niet hoe dat komt. Ik stond tegenover Yakubu en en Michael Jansen. Yakubu is natuurlijk een goede verdediger en hij kreeg veel ondersteuning van Jansen", probeerde Babel zijn matige spel te verklaren. ,,In de tweede helft schoof het middenveld ook meer bij en met de komst van Anastasiou in het veld kregen we meer ruimte om aan te vallen. Toen ging het beter en stond ik gelukkig op de goede plek, zodat ik kon scoren", aldus de opgeluchte aanvaller.