Menu
'Moet oude trucjes uit de kast halen'

'Moet oude trucjes uit de kast halen'

Iedere week schrijft een speler of speelster van Ajax een blog voor Ajax.nl. Davy Klaassen, Vaclav Cerny, Merel van Dongen en Joël Veltman wisselen elkaar telkens af. Ditmaal is het de beurt aan Joël Veltman.

Positief versus negatief
De zon laat zich de laatste dagen steeds vaker zien en dat merk je aan iedereen. Trainen gaat een stuk lekkerder met een zonnetje aan de hemel. De afgelopen tijd is er veel gebeurd. Zowel positieve als negatieve momenten wisselden elkaar af. Over de incidenten rondom oud-Ajacied Kenneth Vermeer is natuurlijk al een hoop gezegd. Het heeft ons allemaal echt even geschokt. Bizar dat mensen zo over de schreef kunnen gaan.

Dat we van Feyenoord en FC Groningen wonnen was heel lekker. Toch had de zege op Feyenoord ook een schaduwzijde. Jairo (Riedewald, red.) verliet geblesseerd het veld. Van zo’n ernstige blessure schrikt het hele team natuurlijk. Hij is vrijdag geopereerd en dat is gelukkig goed verlopen. Het hele team is daar echt wel nauw bij betrokken.

Nieuwe positie
Na het uitvallen van Jairo hebben we het verdedigend en qua positie goed opgepakt. Ik heb vooral veel respect voor Nick (Viergever, red.) die er binnen een mum van tijd stond. Verandering van de posities binnen het team zijn niet altijd eenvoudig. In de jeugd bijvoorbeeld, begon ik als rechtsbuiten. Al gauw werd ik door jeugdtrainer Patrick Ladru op rechtsback geplaatst. Vervolgens, toen ik in de A1 zat, gaf Frank de Boer – destijds trainer van de A1 – mij een positie als centrale verdediger. Nu sta ik weer rechtsback en ja, daar heb ik echt weer even aan moeten wennen. Ik moet weer mijn oude trucjes uit de kast halen. Maar als ik eerlijk ben, voel ik me het beste op mijn plek als centrale verdediger. In die positie heb ik inmiddels zoveel wedstrijden gespeeld. Daar heb ik ontzettend veel van geleerd.

Toch heeft mijn positie rechtsachter ook voordelen. Aanvallend vind ik het rechtsachter goed toeven en het gaat ook best goed. Ik kan lekker langs de lijnen denderen. M’n voorzet kan nog steeds beter, maar dat zit ‘m vooral in veel wedstrijden spelen. Daar leer je het meest van.

Op naar de 1
De koppositie is niet meer van ons, maar we zijn zeker van plan om daar snel verandering in te brengen. We hebben keihard gewerkt als team en hebben alles nog in eigen hand. En laten we hopen dat PSV de komende tijd wat punten verspeelt!

Tekst en beeld: Ajax.nl