Menu
Moet Van den Brom nieuw strijdplan verzinnen?

Moet Van den Brom nieuw strijdplan verzinnen?

John van den Brom heeft een dubbel verleden bij Ajax - als speler en als trainer op de Toekomst- en wellicht dat hij waarom weet hoe de Ajacieden te bestrijden. Feit is dat de huidige AZ-coach het vaakst van alle coaches uit de Eredivisie van Ajax won.

Van den Brom stond als trainer zeven keer tegenover zijn oude werkgever en zegevierde drie keer. Daar staan vier nederlagen tegenover. Vorig seizoen beet Van den Brom tweemaal diep in het stof. In de seizoensouverture won Ajax met 0-3 in Alkmaar en later in het seizoen was er in de ArenA weer een Amsterdamse overwinning met drie goals verschil: 4-1. Wat dat betreft lijkt Van den Brom een nieuw strijdplan te moeten verzinnen.

Laag winstpercentage
Ajax-trainer Peter Bosz heeft op zijn beurt geen heel positief moyenne tegen AZ. Hij wist slechts één van zijn vijftien competitieduels met de Alkmaarders te winnen en verloor er liefst elf. Alleen tegen Feyenoord (6,2%) heeft Bosz een lager winstpercentage in de Eredivisie.

Collega Van den Brom heeft dit seizoen een gouden hand van wisselen. Hij zag vijfmaal een invaller doel treffen, waarbij dat overigens in meer dan de helft van de gevallen Robert Mühren was. Bij Ajax scoorde dit seizoen in competitieverband nog geen enkele speler die gedurende de wedstrijd binnen de lijnen kwam.

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Pro Shots/Daniel Gontha