Menu

Mogelijk juridische stappen FC Utrecht

FC Utrecht heeft juristen de opdracht gegeven uit te zoeken of er mogelijkheden zijn de gang van zaken tijdens de verloren bekerfinale tegen Ajax aan te vechten.

De club doet dat omdat assistent-scheidsrechter Ronald Kloeg aan het einde van de reguliere speeltijd opzichtig in de fout ging. Daardoor kon Wamberto voor Ajax in buitenspelpositie de gelijkmaker aantekenen. In de verlenging maakte Ibrahimovic daarna voor Ajax de winnende treffer.

FC Utrecht heeft geen idee hoe, waar en bij wie er eventueel een claim kan worden ingediend, maar wil in elk geval de haalbaarheid ervan toetsen. De blunder van Kloeg, die inmiddels excuses heeft aangeboden, heeft naast de sportieve teleurstelling ook financiƫle gevolgen. De verliezer van de finale van de Amstel Cup incasseert 230.000 euro, de winnaar ontvangt een bonus van 355.000 euro.

Ook loopt FC Utrecht de strijd om de Johan Cruijff-Schaal mis. Daarmee wordt traditiegetrouw het voetbalseizoen geopend. De premie voor die wedstrijd bedraagt 90.000 euro bij verlies en 135.000 euro bij winst. De voetbalbond hanteert de regel dat een club die de dubbel (titel en beker) wint aan het begin van het nieuwe seizoen tegen de nummer twee van de ranglijst speelt om de schaal. In dit geval spelen dus Ajax en PSV tegen elkaar.

De benadeelde club weet niet of er een juridische kans van slagen is bij het ingezette traject, maar wil er wel snel duidelijkheid over hebben. De clubleiding heeft de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond op de hoogte gesteld van de ondernomen
actie.