Menu
'Mogelijk nieuwe aanval tegen RKC'

'Mogelijk nieuwe aanval tegen RKC'

Exact zestien uur nadat Frank de Boer de journalisten toesprak na de gewonnen wedstrijd tegen Steaua Boekarest nam de Ajax-trainer opnieuw plaats achter de microfoon om zijn licht te laten schijn op de volgende krachtmeting van zijn formatie. Zondagmiddag treft Ajax RKC in Waalwijk en zal daar enigszins aangepast te zien zijn.

Met een voorhoede van Viktor Fischer, Kolbeinn Sigthórsson en Isaac Cuenca maakte Ajax het Steaua Boekarest erg moeilijk. Maar dit drietal kan nog geen drie wedstrijden in zeven dagen aan, dus het is goed mogelijk dat Frank de Boer de aanvalslinie aanpast. ,,Het zou kunnen dat er een hele nieuwe voorhoede staat, want zij kunnen zeker geen hele wedstrijd spelen. Maar het kan ook zo zijn, dat ik wel met ze start en zal wisselen."

Kortom, we zullen zondagmiddag wel zien hoe de voorste lijn er bij Ajax uitziet. ,,Kolbeinn had ook donderdag aangegeven dat bij hem de pijp na zestig minuten wel leeg was. Ik ben blij met de minuten die hij heeft gemaakt. Vandaag had hij wel wat stijve kuiten maar dat is logisch."

Zoals gebruikelijk na een Europese wedstrijd, gingen de vragen ook over de omschakeling van het Europese podium naar de nationale competitie. ,,Tijdens het trainingskamp in Brazilië hebben we het daar uitvoerig over gehad. Dat we ook in een mindere entourage dan een volle ArenA of een Europese wedstrijd de concentratie kunnen opbrengen. Daarom denk ik dat we tegen RKC daar goed mee om kunnen gaan."

Ajax trainde vrijdagochtend ontspannen daags na de gewonnen wedstrijd tegen Steaua. Ajax trainde vrijdagochtend ontspannen daags na de gewonnen wedstrijd tegen Steaua.

RKC behaalde na de winterstop weinig punten. Uitgerekend het uitduel met FC Twente leverde het enige puntje op. ,,RKC heeft een leuke ploeg om naar te kijken", oordeelt De Boer. ,,Chevalier speelt altijd op randje buitenspel en dat is lastig. Onze centrale verdedigers moeten dat weten, maar we moeten ook Duits en Van Mosselveld onder druk houden zodat ze de lange bal niet kunnen geven. Nourdin Boukhari wil vast iets extra's brengen en ook Florian Jozefzoon zal willen laten zien dat hij een goede speler is. RKC heeft aardige spelers rondlopen."

Of De Boer over Kenneth Vermeer kan beschikken, is nog even afwachten. ,,Ik denk wel dat hij op tijd fit is", schatte de trainer vrijdag in. ,,Hij liep vanmorgen alweer een stuk beter. Maar we nemen geen enkel risico met hem."

De persconferentie ging behalve over de blessures van donderdagavond en de wedstrijd van RKC ook nog even over Daley Blind. In de media was verschenen dat Ajax niet met hem verder zou willen. ,,Het is niet zo dat ik het niet in hem zie zitten", pareerde De Boer de berichten. ,,Anders had ik Mitchell Dijks wel elke week opgesteld. Daley heeft reuzesprongen gemaakt de laatste tijd en is in een zetel gekomen. In het begin van het seizoen waren er wel twijfels, maar Daley heeft alles zelf opgepikt en die twijfels zijn er niet meer. Het is nu aan Marc Overmars (directeur voetbalzaken, red.) en het Technisch Hart om een beslissing te nemen. Zij weten hoe ik er over denk. En dat vertel ik eerst aan de speler in een gesprek en pas daarna aan anderen. Dat is wel zo netjes. Daarbij is ons oordeel niet afhankelijk van de prestatie van Nicolai Boilesen, die maandag bij Jong Ajax zijn rentree maakt."

RKC Waalwijk - Ajax begint zondagmiddag om 16:30 uur. Je kijkcode kan je kopen via Eredivisie Live.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Koop hier je kijkcode voor RKC Waalwijk - Ajax