Menu
Mogelijke huldiging op Museumplein

Mogelijke huldiging op Museumplein

Als Ajax aanstaande zondag voor de dertigste keer landskampioen wordt, dan krijgen spelers en staf die avond een officiële huldiging aangeboden op het Museumplein. De inzet is om een feestelijke en ordelijke huldiging in de stad mogelijk te maken die voor iedereen vrij toegankelijk is. De wedstrijd tussen Ajax en FC Twente is niet te zien op het Museumplein. Er komen geen grote schermen.

Het evenement op het Museumplein zal, bij winst, om 18:00 uur beginnen met muziek. Om
19:00 uur start de officiële huldiging. Om 20:00 uur is deze huldiging afgelopen. De
wedstrijd zelf is niet live te volgen op het Museumplein. Er komen geen grote schermen waarop Ajax - FC Twente bekeken kan worden. Ook zijn er in de middag en de avond geen aparte tenten op het Museumplein voor publiekscatering. Als Ajax geen landskampioen wordt, dan gaat het programma niet door. De huldiging wordt gezamenlijk aangeboden door de gemeente Amsterdam, Ajax en hoofdsponsor AEGON.

Bij een eventuele huldiging wordt rondom het Museumplein een grote drukte verwacht en
het Museumplein zal met de auto zeer beperkt bereikbaar zijn. Ook zijn enkele straten en
bruggen rondom het Museumplein afgezet om de bezoekersstromen in goede banen te leiden. Zo zijn na de huldiging de bruggen naar het Leidseplein afgesloten. Het advies is om met het openbaar vervoer te reizen via metrostation Weesperplein en station Zuid. In de Amsterdam ArenA worden supporters geïnformeerd over de verschillende mogelijkheden om naar het Museumplein te gaan. Het GVB rijdt volgens de reguliere dienstregeling.

Ajax-trainer Frank de Boer: ,,We moeten eerst nog winnen van FC Twente. Maar de gedachte dat het kampioenschap op het Museumplein kan worden gevierd is weer een extra stimulans voor de ploeg. Ik heb er als speler zelf een huldiging meegemaakt, dat was fantastisch en onvergetelijk. Ik ben blij dat de gemeente ons de kans geeft het daar te vieren."

Meer informatie over de mogelijke huldiging is te vinden op Amsterdam.nl/Ajax