Menu
Moisander en De Boer: prima loting

Moisander en De Boer: prima loting

Ajax-trainer Frank de Boer en aanvoerder Niklas Moisander waren tevreden over de loting voor de Europa League. Daarin werd Ajax gekoppeld aan Legia Warschau uit Polen.

,,Mijn eerste reactie is dat het veel zwaarder had kunnen zijn", reageerde trainer Frank de Boer direct na de loting. ,,Daarmee wil ik niks over Legia zeggen maar dan kijk ik gewoon naar al die andere sterke ploegen die we hadden kunnen treffen."

,,Ik volg de Poolse competitie niet dus ik heb nu nog niet zo'n goed beeld van ze. Dus ik kan niet inschatten hoe sterk ze zijn. Onze 'masterscout' Tonnie Bruins Slot gaat ons daar meer over vertellen en hij zal ervoor zorgen dat we als technische staf goed voorbereid zijn. En we gaan natuurlijk gebruik maken van onze 'Poolse insider' Arek Milik, die ons ongetwijfeld ook wel wat kan vertellen."

,,Legia Warschau heeft het in de Europa League tot nu toe in elk geval goed gedaan, vijf zeges en als eerste in de poule geëindigd. Ik hoorde dat we daar in een leeg stadion zouden spelen in verband met een straf. Als dat zo is zou ik dat jammer vinden. Het is veel leuker voetballen als het stadion vol is. Ja, ook een uitwedstrijd waar bijna iedereen tegen ons is. Een leeg stadion heeft geen sfeer. Maar als het zo is dan kan ik dat niet veranderen. Maar nogmaals, als je kijkt naar wat er allemaal uit die koker had kunnen komen, dan denk ik dat dit een goede loting voor ons is."

Ook Ajax-aanvoerder Niklas Moisander ziet mogelijkheden voor Ajax om ten koste van Legia Warschau de achtste finales van de Europa League te bereiken . ,,Het is een goede loting”, stelde de aanvoerder van Ajax in een eerste reactie. ,,Het zal niet eenvoudig worden, maar ik denk dat we goede kans maken om door te gaan.”

Met name voor Arek Milik is het een bijzondere loting. De spits is in Polen geboren. Moisander liet zich direct even bijpraten door zijn teamgenoot. ,,Ik heb van Arek gehoord dat het een goede, fysieke ploeg is, met een aantal internationals. Ook weet ik dat we de uitwedstrijd zonder publiek spelen, omdat de supporters van Legia zich niet gedragen hebben. Dat is misschien een voordeel, maar leuk is het niet. Ik speel liever in een vol stadion.”

Legia maakte in augustus indruk door Celtic in de derde voorronde van de Champions League overtuigend te verslaan. Omdat de Polen een geschorste speler hadden opgesteld, werden ze door de UEFA teruggezet naar de Europa League. Moisander: ,,Ze hebben Celtic met duidelijke cijfers verslagen. Dat zegt genoeg over hun niveau. Vaak weet je van dit soort teams niet zoveel. Net zoals twee jaar geleden tegen Steaua Boekarest. Onze scouts gaan nu aan het werk."

Ajax werd driemaal op rij in de zestiende finale van de Europa League uitgeschakeld, tegen achtereenvolgens Manchester United, Steaua en FC Salzburg. ,,Omdat het de laatste jaren niet is gelukt, willen we nu heel graag winnen en zo ver mogelijk komen”, stelt Moisander. ,,Voor onze jonge, talentvolle ploeg is het belangrijk dat we veel Europese wedstrijden spelen. Ik denk dat we er klaar voor zijn, ondanks dat we ons realiseren dat het niveau in de Europa League hoog is.”

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst