Menu
Moisander: 'Nóg belangrijker worden'

Moisander: 'Nóg belangrijker worden'

Niklas Moisander beleefde een bijzondere eerste seizoenshelft als (teruggekeerde) Ajacied. Nadat hij de club als Jong Ajacied in 2006 vaarwel had gezegd, streek de Fin afgelopen zomer via FC Zwolle en AZ weer neer in Amsterdam. Moisander (27) beschouwt zijn eerste half jaar als volwaardig A-selectielid van Ajax en vertelt over zijn rol als mentor in de selectie.

Moisander: ,,Ik ben nog steeds heel blij met mijn transfer van AZ naar Ajax. Goed om het Ajax-shirt weer te dragen. Ik heb me snel aangepast, al kost het natuurlijk tijd om de nieuwe mensen om je heen goed te leren kennen. Ik ben tevreden over de rol die ik heb en ook moet hebben. Die rol bestaat voor een belangrijk deel uit medespelers coachen en de organisatie neerzetten. Dat laatste doe ik natuurlijk voor een belangrijk deel met Toby Alderweireld. Ontzettend jammer dat hij er hier in Brazilië (wegens ziekte, red.) niet bij kan zijn. We trainen hier vaak dus dan is juist dit de periode om nog beter samen te spelen. Joël Veltman is overigens een prima vervanger van Toby als centrumverdediger. Ik ben onder de indruk van hoe ver hij nu al is. Hij is nog maar een jonge jongen. Hetzelfde geldt trouwens ook voor andere jonge jongens als bijvoorbeeld Viktor Fischer en Lucas Andersen. Het is goed dat ze nu al zo ver zijn en hun kansen krijgen. Bij blessures moeten ook die jonge talenten er toch staan.

De donderdag begon regenachtig voor de Ajacieden. Met zijn teamgenoten toonde ook Niklas Moisander zich desondanks even, voor een training, op Barra Beach. De donderdag begon regenachtig voor de Ajacieden. Met zijn teamgenoten toonde ook Niklas Moisander zich desondanks even, voor een training, op Barra Beach.

,,De start van het seizoen was misschien wat wisselvallig, maar uiteindelijk hebben we – als team – vlak voor de winterstop een goede serie neergezet. Al hadden we de laatste wedstrijd tegen FC Utrecht wel moeten winnen… Maar we kunnen tevreden zijn over hoe we die dag speelden. We hebben wat dat betreft ook een goede groep. Niemand is te lui om in zichzelf te investeren, bijvoorbeeld met extra buikspieroefeningen. Ook de jonge jongens nemen daarbij na een training wel het voortouw. Zo nemen zij oudere jongens als Christian Poulsen en Moisander op een positieve manier mee, haha.

,,Het trainingskamp hier in Rio de Janeiro is tot nu toe best pittig. We trainen vaak twee keer op een dag. Het is vooral pittig omdat het tot nu toe heel warm is geweest. En het is zeker heel warm voor een Fin. Maar die intensiteit is alleen maar goed. Alleen dan ben je extra fit als je straks weer thuiskomt. De oefenwedstrijd voor zondag tegen Vasco da Gama zal ook zwaar worden, denk ik. Die Brazilianen zullen waarschijnlijk een fysiek stevig spel spelen. Ben benieuwd hoe warm het tijdens de wedstrijd zal zijn. Teambuilding is ook belangrijk deze week; er zijn al genoeg momenten geweest, ook buiten de trainingen, waarop we daaraan hebben gewerkt. De sfeer in de groep is prima. Mijn doelen voor de tweede seizoenshelft? Ik wil nóg belangrijker worden voor het elftal en natuurlijk kampioen worden. Liefst met het winnen van de KNVB Beker daarbij. Ook voor die prijzen ben ik naar Ajax gekomen.’’

Ajax.nl, Ajax TV plus de officiële Twitter en Facebook van Ajax volgen Ajax op de voet tijdens het trainingskamp in Brazilië. Houd Ajax Media in de gaten en mis niets!

Tekst: Ajax.nl/Ronald Jonges
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Niklas Moisander heeft zichtbaar plezier tijdens een eerdere (en zonnigere) training op Barra Beach. Niklas Moisander heeft zichtbaar plezier tijdens een eerdere (en zonnigere) training op Barra Beach.
De selectiespelers hadden Barra Beach vanwege de regen donderdag bijna voor zichzelf... De selectiespelers hadden Barra Beach vanwege de regen donderdag bijna voor zichzelf...
Ook een duik in de oceaan werd niet geschuwd door de Ajacieden. Ook een duik in de oceaan werd niet geschuwd door de Ajacieden.
Een partijtje voetvolley langs de waterkant. Een partijtje voetvolley langs de waterkant.
Na een half uur durende strandsessie keerden de Ajacieden terug naar het hotel. Na een half uur durende strandsessie keerden de Ajacieden terug naar het hotel.
Vanmiddag beleggen de Ajacieden een veldtraining. Vanmiddag beleggen de Ajacieden een veldtraining.