Menu
Moisander sluit aan bij de groep

Moisander sluit aan bij de groep

Niklas Moisander trainde donderdagochtend volledig met de groep mee. Of hij zaterdag ook op de spelerslijst staat voor de uitwedstrijd tegen FC Twente, wordt vrijdag beslist.

De Ajax-selectie genoot woensdag van een vrije dag. Donderdag kwam de hele groep, inclusief de internationals die dinsdag nog in actie waren gekomen, bijeen om zich volledig te prepareren voor de topper tegen FC Twente. In Enschede zal Lerin Duarte in elk geval ontbreken. De middenvelder die tegen AC Milan geblesseerd raakte, heeft nog te veel last van zijn enkel om tegen de koploper in actie te komen.

Positief nieuws komt er van Siem de Jong, die volledig is hersteld en net als dinsdag de volledige training mee kon doen. De aanvoerder zag dat de trainers Frank de Boer, Hennie Spijkerman, Jaap Stam, Dennis Bergkamp en Carlo l'Ami hem en zijn ploeggenoten een gevarieerde en lange oefensessie voorschotelden. Het grote laatste gedeelte werd de groep in kleinere formaties opgedeeld waarna Bergkamp en Stam elk aan een andere kant van het veld de diverse linies onder handen namen en regelmatig spelers individueel theoretisch bijspijkerden over de technische aspecten van het vak. De internationals Blind en Sigthórsson besloten hun training binnen in het krachthonk.

Vrijdag staat de laatste veldtraining op het programma voor de topper tegen koploper FC Twente. Als Ajax zaterdag in de Grolsch Veste wint, springt de club over de Tukkers heen op de ranglijst van de Eredivisie.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Niklas Moisander ging weer voluit. Niklas Moisander ging weer voluit.
Siem de Jong is volledig hersteld. Siem de Jong is volledig hersteld.