Menu
Moisander terug bij zijn droomclub

Moisander terug bij zijn droomclub

Niklas Moisander heeft dinsdagochtend zijn handtekening onder een driejarig contract bij Ajax gezet. De 26-jarige verdediger komt over van AZ. De Fins international maakt zijn rentree in Amsterdam nadat hij eerder tussen 2003 en 2006 voor Ajax A1 en Jong Ajax uitkwam. Moisander: ,,Ajax is mijn droomclub.”

Dat er in zes jaar veel kan gebeuren, bewijst Niklas Moisander. Toen hij op zijn twintigste uit Amsterdam vertrok ging hij zijn geluk in de eerste divisie beproeven bij FC Zwolle. Destijds bleef een doorbraak bij Ajax uit voor de toen 20-jarige Fin. Hoe anders is dat nu: na leerzame jaren bij FC Zwolle (71 wedstrijden in de eerste divisie) en AZ (111 duels Eredivisie en veel Europese wedstrijden) beschikt de 21-voudig Fins international over een schat aan ervaring. En dus komt de voormalig aanvoerder van AZ als een leider Amsterdam binnen.

Moisander: ,,Het was een hectische zomer, maar ik ben blij dat het uiteindelijk allemaal goed gekomen is. Ajax is mijn droomclub. Ik ben topfit en wil snel mijn debuut maken. Hopelijk gebeurt dat zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen NAC Breda al.”

Moisander: ,,Met mijn ervaring wil ik belangrijk zijn voor Ajax. Siem de Jong is aanvoerder, maar daarnaast wil ik ook een leidersrol op me nemen.” Moisander: ,,Met mijn ervaring wil ik belangrijk zijn voor Ajax. Siem de Jong is aanvoerder, maar daarnaast wil ik ook een leidersrol op me nemen.”

De nieuwe nummer 4 van Ajax heeft vooraf uitgebreid met Frank de Boer gesproken. Moisander: ,,Met mijn ervaring wil ik belangrijk zijn voor Ajax. Siem de Jong is aanvoerder, maar daarnaast wil ik ook een leidersrol op me nemen.” Over de vertrokken Jan Vertonghen zegt hij: ,,Ik ben zijn opvolger. Dat komt onder meer in mijn positie en rugnummer tot uiting. Maar ik vond Jan vorig seizoen de beste speler van de Eredivisie. Ik ga dus niet in zijn schoenen lopen, maar zal het gewoon op mijn eigen manier invullen. Ik heb er alle vertrouwen in dat het gaat lukken.”

Dat vertrouwen is wederzijds bij De Boer. ,,Niklas is een echte Ajax-speler. Hij heeft zich de afgelopen jaren duidelijk ontwikkeld. Daardoor is hij nu weer in aanmerking gekomen voor een terugkeer naar Ajax. Naast een heel goede speler is hij ook een leider. Voor Ajax-begrippen is Niklas met zijn 26 jaar haast een ‘veteraan’. Maar dat is juist wat Ajax nu nodig heeft. Hij kent de kneepjes van het topvoetbal.”

In de uitzending van Ajax TV op Eredivisie Live zie je dinsdagavond een uitgebreide reportage over de contractondertekening.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Anderhalve week geleden speelde Moisander nog als aanvoerder van AZ in de ArenA. Anderhalve week geleden speelde Moisander nog als aanvoerder van AZ in de ArenA.
Niklas Moisander temidden van Frank de Boer en directeur voetbalzaken Marc Overmars. Niklas Moisander temidden van Frank de Boer en directeur voetbalzaken Marc Overmars.
Met een grote glimlach zette Moisander zijn handtekening onder een driejarig contract. Met een grote glimlach zette Moisander zijn handtekening onder een driejarig contract.