Menu
Moisander traint weer met de groep

Moisander traint weer met de groep

Niklas Moisander heeft woensdag voor het eerst weer met de groep meegetraind. De verdediger haakte afgelopen zondag tijdens de warming-up voorafgaand aan PEC Zwolle - Ajax (2-4) wegens ziekte af. Na twee dagen rust is de Fins Voetballer van het Jaar weer helemaal hersteld.

In totaal verschenen er vijftien spelers en twee keepers op het trainingsveld. Alleen Lasse Schöne trainde apart van de groep. De Deen deed enkele individuele oefeningen en ging ook wat eerder dan de rest naar binnen.

Verschillende Ajacieden komen woensdagavond met hun nationale elftal in actie. Voor zowel Kenneth Vermeer als Viktor Fischer lonkt er wellicht een debuut. Bij afwezigheid van de geblesseerde Maarten Stekelenburg en Michel Vorm strijdt Vermeer samen met Tim Krul voor een plaats onder de lat bij Nederland - Duitsland.

De oefeninterland in de ArenA wierp ’s middags alvast zijn schaduw vooruit. Vele uren voor aanvang van de wedstrijd meldden de eerste Duitsers en Oranjefans zich al in het ArenA-gebied. Ze lieten de openbare Ajax-training voor wat hij was en misten daardoor een schitterende goal van Siem de Jong. De aanvoerder van Ajax, De Jong zat in de voorselectie maar greep onlangs nét naast een plek in de definitieve selectie van Oranje, stiftte de bal met veel gevoel over Jong Ajax-doelman Maurits Schmitz heen. Het was het hoogtepunt van de training, die verder vooral in het teken stond van een partijspel. Vanaf donderdag is de groep weer compleet en kan definititief worden gefocust op de thuiswedstrijd van zaterdag tegen VVV-Venlo.

Ajax - VVV-Venlo begint zaterdag om 19:45 uur in de Amsterdam ArenA. Kaarten zijn voor iedereen verkrijgbaar. Koop je kaarten via onderstaande link, Ticketbox (Primera) of de Ajax Experience Rembandtplein.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Kaartverkoop Ajax - VVV-Venlo

Stefano Denswil speelt de bal in. Stefano Denswil speelt de bal in.
Lucas Andersen trainde ook met de A-selectie mee. Lucas Andersen trainde ook met de A-selectie mee.
Lasse Schöne trainde apart van de groep. Lasse Schöne trainde apart van de groep.
Siem de Jong passeert keeper Maurits Schmitz met een fraaie stiftbal. Siem de Jong passeert keeper Maurits Schmitz met een fraaie stiftbal.
Fans bij de openbare training van Ajax. Fans bij de openbare training van Ajax.