Menu

Mokoena uitgeschakeld, Babangida door naar halve finale

Ajacied Aaron Mokoena, verhuurd aan GBA, is er met zijn land Zuid-Afrika niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finale van de Afrika Cup. Bafana Bafana verloor met 2-0 van gastland Mali. Babangida, verhuurd aan Vitesse, drong met Nigeria door tot de halve finale, dankzij een 1-0 overwinning op Ghana.

Mokoena speelde de hele wedstrijd, evenals teamgenoot en ex-Ajacied Benni McCarthy. Beiden liepen tegen een gele kaart aan, Benni in de 23e minuut, Mokoena vlak voor tijd. Mali creeerde de beste kansen en verdiende de overwinning. Mali bereikte tot nu toe in elke editie van de Afrika Cup de laatste vier.

Babangida speelde op dezelfde dag tegen Ghana. Hij keek de hele wedstrijd toe vanaf de bank. Ex-Ajacieden Nwankwo Kanu, Sunday Oliseh en Finidi George speelden wel de volle 90 minuten. Lawal scoorde het winnende doelpunt voor de 'Super Eagles'.

Ajacied Trabelsi was al uitgeschakeld. Hij slaagde er niet in met Tunesië door te dringen tot de kwartfinales. Dat lukte Mido met Egypte wel. Hij speelt maandag de kwartfinale tegen titelverdediger Kameroen. Het duel begint om 17.00 uur Nederlandse tijd.