Menu

Mokoena wel, Pienaar niet internationaal

Aaron Mokoena is naar Zuid-Afrika afgereisd voor de interland tegen Burkino Faso. Steven Pienaar heeft de uitnodiging voor jong Bafana Bafana afgeslagen. De jonge Ajacied is net in Nederland en wil bij Ajax blijven.

Ajax is verplicht spelers af te staan aan nationale teams, maar de clubs zijn niet verplicht talenten naar nationale jeugdelftallen te laten afreizen. Daarom kan Pienaar ook in Amsterdam blijven. Volgens zijn trainer Jan Olde Riekerink stond Pienaar zelf ook niet te springen om aan het toernooi in Portugal deel te nemen omdat hij pas kort bij Ajax Amsterdam speelt.

In het geval Mokoena ligt het anders. Ajax moet hem wel laten gaan. Olde Riekerink:'Het is een officiele kwalificatie-interland van Zuid-Afrika. Voor de jongens is het moeilijk een keuze te maken. Hun hart ligt bij de club, maar het is een grote eer te worden uitgenodigd.'

Zuid-Afrika speelt op zaterdag thuis tegen Burkino Faso. Ook David Kannemeijer van Ajax Cape Town is uitgenodigd. Olde Riekerink verwacht Mokoena zondagavond weer in Amsterdam.